Indonéz stop a kutya- és macskahús-kereskedelemnek – a turisztikai imázs javításáért

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 10. 10:22

Nem mintha az indonézek ezután soha ne ennének otthon kutya és macskahúst, főleg vidéken és azokon a területeken, ahová nem látogatnak el a turisták. A hivatalos állásfoglalás szerint azonban megállapodás született a kutya- és macskahús-kereskedelem, valamint -fogyasztás betiltásáról.

A helyi és nemzetközi állatjóléti szervezetek, valamint több politikus évek óta keményen dolgoznak a kutya- és a macskahús-fogyasztás, valamint –kereskedelem ellen, amint erről a Jakarta Post és az Asia Times is beszámol.

A nyilatkozat a dzsakartai állategészségügyi konferencia után született. A találkozón részt vettek az indonéz mezőgazdasági minisztérium, valamint egyes civil szervezetek képviselői. A tiltó határozat főképp azért jött létre, mert az európai és amerikai emberek körében – akik milliószámra kényeztetnek otthonaikban házi kedvenceket – erősen rontotta Indonézia megítélését az állatokkal való bánásmód.

Indonéziában és néhány más ázsiai országban a kutya- és macskahús evésének évezredes hagyományai vannak

Fotó: pixabay

A kutya- és macskahús-kereskedelem veszélyeztette Indonéziában a nemzetközi hírnevet, nyilatkozta Syamsul Ma'arif, az ottani állategészségügyi hivatal igazgatója. Az állatokkal való bánásmód elfogadhatatlan a potenciális turisták számára, akik ezért mellőzhetik Indonézia látogatását – tette hozzá.

Az állatvédők azt remélik, hogy más ázsiai országok, például Kína, Dél-Korea, India és Vietnam is követni fogják Indonézia ebbéli lépéseit, ami bizonyára nem lesz problémamentes, hiszen ezekben az országokban a kutya- és macskahús evésének évezredes hagyományai vannak.