Ökoturizmus a rinocéroszok és sárkányok földjén

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2020. február 27. 16:51

Egy hatalmas komodói sárkány képe fogadja a látogatókat az Utazás kiállítás indonéz standján. Indonézia az utóbbi években egyre aktívabb kereskedelmi politikát folytat Magyarországon, ennek bizonyítéka az is, hogy minden évben részt vesznek a Hungexón rendezett kiállításon.

Csütörtökön délelőtt a nagykövetség gazdasági osztályának munkatársai B2B találkozót tartottak a délkelet-ázsiai országba utakat szervező magyar irodák és más partnereik számára.

A magyarok körében egyre népszerűbb úti cél Indonézia, ezen belül is Bali, a világ egyik legközkedveltebb turisztikai desztinációja, amely számos hazai utazási iroda katalógusában szerepel.

Az édenkertszerű természeti adottságok mellett a helyi gasztronómia szintén komoly nemzetközi vonzerő: épp az elmúlt hetekben tartottak a nagykövetség aktív részvételével indonéz gasztronómiai vendégeskedést a Duna-parti Marriott szállodában.

A standon megjelent turisztikai szakemberek – köztük az Indonéziából érkezett utazási irodások – Balin kívül más úti célra is felhívták a szakma, valamint a vásárra kilátogató potenciális turisták figyelmét, köztük az Ujung Kulon Nemzeti Parkra.

A világ legnagyobb gyíkja nevét az indonéz Komodo-szigetről kapta

Fotó: 123rf.com

Ez a csodálatos vidék az erősen veszélyeztetett jávai rinocérosz utolsó menedékhelye. A parkban 57 ritka növényfaj található, valamint számos endemikus állatfaj.

A turisták körében újabban különösen népszerű az itteni ökoturizmus: a Cigenter folyón való kenuzás, amely vezetővel egy-háromnegyed órát vesz igénybe. A könnyűbúvárkodás is egyre kedveltebb.

Indonézia GDP-jének 6 százaléka származik a turizmusból. Tavaly 16,11 millió turista látogatott el az országba, ami az előző évhez képest 2 százalékos növekedést jelent: tudtuk meg Farkas Józseftől, a budapesti indonéz nagykövetség gazdasági osztályának munkatársától.

Az Utazás kiállítás látogatóit a standon népviseletbe öltözött hölgyek fogadták, valamint számos ismeretterjesztő prospektus, zsebben elférő praktikus guide, no meg az indonéz népművészet motívumaival díszített szuvenírek, ajándéktárgyak.