Indul a Dunántúli fürdőtúra

Forrás: turizmus.com

 2019. május 29. 17:45

Összefogott a Dunántúl három jelentős fürdője, Bükfürdő, Sárvár és Zalakaros, hogy egy pecsétgyűjtő akcióval közösen népszerűsítsék a termálrégiót.

Közös sajtótájékoztatón jelentették be a Bükfürdő Thermal & Spa, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő és a Zalakarosi Fürdő közötti együttműködést. Boros László Attila, a Bükfürdő Thermal & Spa vezérigazgatója, Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ügyvezetője, valamint Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója elmondta, hogy a Sárvár és Zalakaros között már korábban életbe lépett együttműködési megállapodáshoz csatlakozott most Bükfürdő is – ahol ugyanaznap jelentettek be egy csaknem 700 millió forintos fejlesztést –, egyúttal a közös munka kibővült a Dunántúli fürdőtúrával.

A Dunántúli fürdőtúra névre keresztelt program lényege, hogy ha a „túrázók” mindhárom fürdőben megvásárolják a teljes árú, fürdőt és szaunát is tartalmazó napijegyet, cserébe egy-egy pecsétet kapnak. Ha a gyűjtőfüzetben mindhárom fürdő pecsétje szerepel, tulajdonosa 50% kedvezményre jogosult a következő jegy vásárlásakor az általa választott fürdőben.

A pecsétgyűjtés  június 1-től augusztus 31-ig tart, a beváltás szeptember 1. és december 23. között lehetséges. A gyűjtőfüzetek mindhárom fürdő pénztáraiban megtalálhatók és elérhetőek.

Balról jobbra Cziráki László, Boros László Attila és Vojtkó Tibor

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt. - Bükfürdő Thermal & Spa

Ahogy a május 29-i sajtótájékoztatón elhangzott, a három fürdővezető a mindennapokban is jó kapcsolatot ápol egymással, és fontosnak tartják, hogy ezzel az összefogással mindenkiben tudatosítsák, közösen is tudják népszerűsíteni a termálrégiót.

Az eseményen egyaránt örömét fejezte ki Németh Sándor, Bük város polgármestere, Kondora István, Sárvár város polgármestere, valamint Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere, hogy a Dunántúl három legnagyobb fürdője ezzel az együttműködéssel a desztinációkat is erősíti.

2017-ben a magyarországi vendégéjszakák 71%-át olyan településen töltötték a vendégek, ahol turisztikai jelentőségű fürdő található, Bük, Sárvár és Zalakaros pedig évente összesen 2 millió vendégéjszakát tudhat magáénak.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a Dunántúl legvonzóbb régiójának a Balaton után a Nyugat-Dunántúlt tartja, ami Bükfürdőnek, Sárvárnak és Zalakarosnak is köszönhető. Azt reméli, hogy ez az összefogás egyfajta kilincs lesz majd a Vas és Zala megyébe érkező vendégeknek.