Indul a fagyiszezon Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. március 21. 15:22

A különböző virágok, a tiramisu, a gyerekeknek szánt kreációk és a variegato-fagyik dominálják az cukrászdák fagylaltpultjait Bécsben.

Eldördült a startpisztoly az osztrák főváros fagylaltárusai számára: március 19-én hivatalosan is megnyitották a szezont, ami rögtön egy világnappal kezdődik. 2013 óta ugyanis március 24-én tartják az Európai kézműves fagylalt napját. 2019 európai fagylaltjának a tiramisut választották, amelyet ezen a napon Thomas Infanti, a Gelato Tiramisu Italian Cup győztesének receptje alapján készítenek el és kínálnak Európa-szerte.

Ausztriában két különleges fagylalthétre készül az akcióban résztvevő 340 fagylaltozó. Az elsőt 2019. május 13-19. között tartják, virágokkal a főszerepben. Ebben az időszakban bodzavirággal, rózsaszirmokkal és ibolyával megbolondított régi ízek és új, virágos kreációk várják a fagylaltok szerelmeseit. A második fagylalthéten – 2019. június 17-23. között – a  gyerekek állnak majd a középpontban. Nekik az édességes polcokról már jól ismert kedvencek – csoki-banán, pillecukor, egyszarvú- és kekszfagyi – hűsítő változatával kedveskednek a cukrászok.

A szezon első fagyija

Fotó: Eurocomm PR

Általános – Magyarországon is érzékelhető – trend, hogy egyre népszerűbbek a variegato-fagylaltok. Ilyenkor különböző gyümölcsszószokat, illetve csokoládé-, karamell- vagy egyéb szirupokatforgatnak a masszába, így a fagylalt márványos hatást kelt.

Kapcsolódó cikkek