Indul a FuckUp Nights (FUN) Budapest

Forrás: turizmus.com

 2016. május 23. 15:41

Június 2-től Magyarországra is eljut az egyik legnépszerűbb nemzetközi mozgalom, avagy: sikeres emberek mesélnek kudarcaikról.

Sikerkultúrában élünk: a közösségi média tele van sikeres, boldog, hibázni nem tudó emberek képeivel és történeteivel. A tömegmédia a sikeres embereket ünnepli, a kudarcokról pedig gyakran kárörvendően beszél. Amiről viszont sokkal kevesebb szó esik, az a sikerhez vezető út, amely elhibázott döntésekkel és kudarcokkal van kikövezve.

Magyarországon az átlagon felül is félünk a bizonytalanságtól és a bukástól, valamint attól, hogy miként ítél meg bennünket a környezetünk. Szokatlan arról beszélni, hogy mit rontottunk el, pedig aki nem kockáztat és nem hibázik, az nem is lehet igazán sikeres. A Brain Bar Budapest szatellit rendezvényeként június 2-án csütörtökön, a Corvin Klubban rendezik meg az első budapesti FuckUp Nightot, így a ma már több mint 140 városban, havonta több mint 10 000 embert megmozgató esemény végre Magyarországon is bemutatkozik.

2012-ben Mexikóban rendezték az első FuckUp Nightot, tulajdonképpen véletlenül: öt fiatal vállalkozó mesélte el egymásnak kudarcait, és miután rájöttek, hogy ez nem csupán felszabadító hatású, de még érdekes is lehet, a FuckUp Nights rövid idő alatt rendkívül népszerű lett. A kötetlen hangulatú prezentációk során tíz perc áll az előadók rendelkezésére, akik tíz darab kép segítségével mesélhetik el saját történetüket arról, hogy miként vezetett az út a kevésbé jól sikerült ötletektől a  sikeres projektekig. Az elmúlt négy év során olyan világszerte ismert nevek is feltűntek a FuckUp Nights-on, mint a Microsoft európai részlegét vezető Jan Mühlfeit, vagy éppen Éva Semková, az olimpiai bajnok cseh snowboardos. Mexikóban és Kolumbiában pedig kutatást indítottak a bukások tipikus okairól, amelyek a The Failure Institute oldaláról letölthetőek.

A budapesti eseményt Joerg Bauer, a General Electric magyarországi vezérigazgatója nyitja meg. Az előadók között ott lesz Jack Hooper, az okosórákat forgalmazó Doppel alapítója és kereskedelmi igazgatója; Tim Harford újságíró, a Financial Times sokszorosan díjazott publicistája és milliós példányszámban eladott The Undercover Economist című könyv szerzője; valamint Balogh Péter a navigációs szoftvereket gyártó cégek között piacvezetőnek számító NNG alapítója, és volt vezérigazgatója. Az eseményen az előadók tolmács nélkül, saját anyanyelvükön fognak beszélni.

Az esemény ingyenes. Regisztráció ITT