Indul a IV. MOL Nagyon Balaton

Forrás: turizmus.com

 2016. május 24. 18:46

Huszonöt esemény formájában a Balaton „legszebb arcát" mutatja idén is a MOL Nagyon Balaton programsorozat, amely május 28-án a tókerülő NN Ultrabalaton futóversennyel indul.

Ezt követően a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Kultkikötő, a VeszprémFest, a STRAND és a B.my.Lake fesztivál, kompkoncertek és borfesztiválok egész sora várja a turistákat, végül a köveskáli Kálibulival zárul a kínálat szeptemberben, felsorakoztatva a régió legizgalmasabb helyeit és rendezvényeit.

Tavaly nyáron 880 ezren vettek részt a MOL Nagyon Balaton programsorozaton, vagyis a Balaton Régió legszínvonalasabb rendezvényein: fesztiváloztak, boroztak, filmeztek, ettek-ittak, futottak és buliztak, májustól szeptemberig... Az idei kínálatban a Balaton Régió huszonöt legizgalmasabb eseménye szerepel, a korábbinál jóval több világsztár részvételével. A Művészetek Völgye színes kínálata a Morcheeba-dalokkal érkező Skye & Ross programjával bővül, aPaloznaki Jazz Pikniken a St. Germain, Veszprémben a Thievery Corporation és Jamie Cullum lép fel. A mára fesztiválfővárossá avazsáltZamárdiban a jubiláló, 10. Balaton Soundon többek között Macklemore, Armin van Buuren, Robin Schulz, míg a nyár végi STRAND Fesztiválon a Hurts, Caro Emerald és Tom Odell koncertezik.

A nemzetközi- és hazai kínálatot ugyanúgy lehetetlen felsorolni, mint a más kulturális, művészeti,  sport- és gasztronómiai programokat. A VOLT Produkció MOL Nagyon Balaton sorozatának célja négy év óta változatlan: a hazai- és külföldi közönség számára csokorba gyűjtve mutatja meg a Balaton „legszebb arcát".

Mostantól minden évben olyan képzőművészeti alkotások is születnek, amelyek a szervezők szándéka szerint  balatoni vasútállomásokat, közterületeket díszitenek majd.