Július 3-án indul a Kultursommer Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2021. június 18. 12:26

Július 3-án kezdődik és augusztus 15-ig tart Bécs nyári kulturális fesztiválsorozata, a Kultursommer. Kétezer művész városszerte több mint negyven helyszínen várja az érdeklődőket. Az ingyenes fesztivált a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara nyitja meg a Városháza előtti téren.

2020-ban, a koronavírus nyári visszaszorulásának idején indította útjára Bécs Városa az első Kultursommert, az osztrák főváros művészeti fesztiválját.

Most, hogy a járványügyi mutatók ismét javaulnak, újból megrendezik a nívós eseményt, immár kibővítve: még több helyszínen, még családbarátabb módon, saját klubszínpaddal.A 2021. július 3-án kezdődő fesztivált a bécsi Városháza előtti téren, a Rathausplatzon a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekara nyitja meg 20.30-kor. A zenekar Beethoven 9. szimfóniáját játssza a híres Örömódával, melynek szövegét Michael Köhlmeier író külön erre az alkalomra újrafogalmazta. A zenekart egy tizenöt tagú nemzetközi gyerekkórus kíséri.

A fesztivál műfajkínálata igen széles, így mindenki megtalálja majd a neki tetsző programot. Sokféle koncerttel várják az érdeklődőket, lesz például pop, hip-hop, jazz és bécsi Wienerlied is. Ezen kívül felolvasóestek, slam poetry, kabaré, színházi- és táncelőadás és modern cirkusz is színesíti a választékot. A kisgyermekes családok és az idősebbek is sokféle program közül válogathatnak és 25 idősotthon udvarán is hallható majd muzsika.

becskultursommer

Kultursommer 2020-ban

Fotó: Nikolaus Ostermann

De a fiatalokról sem feledkezett meg a város: Több színpadon is lesznek például elektronikus zenei koncertek, a 22. kerületben, a Donaustadtbrücke alatt pedig az UniCredit Bank Austria jóvoltából tizenkét estén át DJ-k szórakoztatják a nagyközönséget, többek között funky, house és rave koncertekkel. Erre a helyszínre viszont – a többivel ellentétben – jegyet kell váltani. Ez 10 euróba kerül és gasztronómiai utalvánnyal is fizethető (a fogyasztás ösztönzése érdekében minden bécsi háztartás egy 25-50 euró értékű utalványt kapott a várostól, amit helyi kávézókban vagy vendéglőkben lehet beváltani).

A Kultursommer július 3-tól augusztus 15-ig tart, a fesztivál eseményei általában minden héten csütörtök és vasárnap között, 18.30-tól 20.00 óráig zajlanak. A pandémia miatti intézkedésekről egyelőre még nincs hír, azonban ha a helyzet megengedi és július 1-jén feloldják a kültéri rendezvényekre vonatkozó korlátozásokat Ausztriában, akkor a programok szabadon látogathatók lesznek. Bécs Városa összesen hatmillió euróval támogatja a fesztivált.

A pontos program a rendezvény hivatalos honlapján, német nyelven érhető el.