Indul a Muzsikál az erdő programsorozat

Forrás: MTI

 2018. május 25. 11:19

Kecskeméten, a Nyíri erdőben, majd Lakitelek-Tőserdőn kezdődik a Muzsikál az erdő 15. évadjának programsorozata

Az idén is három térségben jelentkező Muzsikál az erdő programsorozat  célja az erdő és a zeneművészet erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre buzdítani a programok résztvevőit. A programsorozat idén május 26-án indul Kecskeméten. A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatti erdei koncert első fellépőjét, az In Medias Brass rézfúvós quintettet a Zoord Zenekar követi, amelynek tagjai ősi hangszerekkel és emberi hanggal teremtenek csak rájuk jellemző zenei világot. Zárásként a Fonó Zenekar a magyarság és a Kárpát-medence népeinek zenéjét hozza el a Nyíri erdőbe. A nap során lesz többek között kerékpártúra, erdei séta népzenei meglepetésekkel, helyi termékek bemutatója és vására, valamint megnyitják a 2017-es fotópályázat nyertes képeiből rendezett Muzsikál az erdő elnevezésű kiállítást is.

Környezettudatos divatbemutató is lesz

Fotó: vadaszlap.hu

Május 27-én Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján kézműves foglalkozások és programok várják a kilátogató családokat. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szakvezetéses erdei sétákkal és kenuzással várják az érdeklődőket, a sportolni vágyók pedig szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2018-as gyermekrajz-pályázatának eredményei is, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik.

A Kecskemét környéki programsorozat június végén, július elején a Mátrai Művészeti Napokkal folytatódik, majd ősszel, szeptember végén a Körösök völgyében, a gyulai Városerdőn és a partiumi Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn zárul.