Elindult a síszezon Szlovéniában

Forrás: turizmus.com

 2019. december 07. 13:21

A hazánkban is érezhető lehűlés az Alpok síterepeit, a környező országok gleccsereit is érinti, aminek köszönhetően a hétvégén kezdetét vette a síszezon Szlovéniában.

Miközben Magyarországon csak egy-két napig tartott ki az idei tél első komolyabb havazása, addig a szomszédos hegyekben már vastag hóréteg alakult ki. Szlovéniában idén is az elsők között nyitott meg a méltán népszerű goltei sípálya, ahol 6 lifttel, 12 kilométernyi különböző nehézségű pályával, oktatással és versenyekkel várják vendégeket.

Szlovéniában idén is az elsők között nyit meg a goltei sípálya

Fotó: Golte Resort

Mi több, az ország egyik legnagyobb volumenű, 4 millió eurós turisztikai befektetésének köszönhetően 32 vadonatúj apartmant adtak át közvetlenül a sípályák mellett, ahol bárki kényelmesen eltölthet akár több napot is.

Goltéban hivatalosan december 7-től vette kezdetét a síszezon, ezenkívül szombatig megnyílt a Bovec-Kanin síterep, a Krvavec síközpont, a Rogla és Kope sípálya is.

Festői környezetben várja a hó szerelmeseit a Golte Resort

Fotó: Golte Resort

A létesítményt tavaly Szlovénia legjobb közepes méretű sípályájának választották, amin nincs is semmi meglepő: itt található az ország leghosszabb sífelvonója is, ahonnan pazar kilátás nyílik a környező hegyekre.

Az előző évekhez hasonlóan a síelők idén is számos wellness-szolgáltatás közt választhatnak, esténként pedig partik mozgatják meg a nemzetközi fiatalokból álló társaságokat.

Újdonság ugyanakkor, hogy kézműves teákkal és sörökkel is készülnek idén a szervezők, valamint a térség egyik legfinomabb forrásvizét kínálják majd a felfrissülésre vágyó síelőknek.

A pálya egyébként a magyarok körében is egyre népszerűbb. A minőségen túl mellette szól, hogy nagyon közel található a határhoz, ráadásul olcsóbb árakkal dolgoznak, mint nyugati szomszédjaik.

Kapcsolódó cikkek

Ötcsillagos Szlovénia

2019. október 28.