Indul a tejkampány

 2015. július 20. 20:06

A hazai tej fogyasztásának ösztönzésére 420 millió forintos marketingkampányt indított július 20-án a Magyar Turizmus Zrt.

A kampányt bevezető sajtótájékoztatón Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Vácon, a Nasztálytej Zrt. székhelyén elmondta, a jövő tavaszig tartó kampánnyal a kormány segítséget kíván nyújtani a hazai tejtermelőknek és -feldolgozóknak. Ők többek között azért kerültek rossz értékesítési helyzetbe, mert – amint Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke kifejtette – áprilisban megszűnt a tejkvóta-szabályozás az EU-ban, ennek következtében vészesen zuhanni kezdetek az árak. Feszültséget okozott az is, hogy a magyar tejtermelők a különlegesen jó minőségű tejet kivitték külföldi feldolgozásra, így a hazai ipar nem fejlődött, a hazai vásárlók pedig drágábban jutottak a termékhez. Most az a cél, hogy itthon maradjon a tej, a feldolgozással a hazai ipart fejlesszék és a magyar fogyasztókat megbízható minőségű termékekkel lássák el.

 

A marketingkampány részleteit Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese ismertette a sajtótájékoztatón: július 13. és augusztus 13. között kóstoltatást és termékbemutatót szerveznek a Tej Terméktanács kiskereskedelmi áruházláncainak 36 üzletében. A promóció során külön figyelmet szentelnek annak, hogy megismertessék a fogyasztókkal a „Tej-szív" logót, valamint az ovális eredetjelző védjegyet.

A tejfogyasztás növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. szorosan együttműködik a Földművelésügyi Minisztériummal és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanáccsal. Azt a célt tűzték ki, hogy ösztönözzék a tudatos vásárlást, és segítsék a helyi értékek védelmét is.