Aktív programok indulnak a keszthelyi strandon

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 04. 19:40

Az Aktív Strand kezdeményezés keretében augusztus 6. és 27. között, minden szombaton ügyességi játékokban, bajnokságokon, adrenalin kihívásokon és szemléletformáló beszélgetéseken vehetnek részt a a keszthelyi Városi strand látogatói.

A programokon résztvevők garantált ajándékokat és élménykuponokat is kapnak, amelyek a helyi szolgáltatóknál válthatók be különböző előnyökre. Az egyes programelemekhez a Hello Keszthely applikációban is hoznak létre kihívásokat, ezek teljesítői pontokat szerezhetnek aktivitásukért, amelyek az alkalmazás pontboltjában válthatók be.

"A pályázati forrásokból megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően már megújult környezet és új, minőségi szolgáltatások fogadják a látogatókat a keszthelyi strandokon. Mindhárom strandunk részt vett az idei Kék Hullám Zászló-minősítésen, amelyen a Városi és a Libás strand egyaránt ötcsillagos minősítést kapott, a Helikon strand pedig négy csillagot szerzett. Fontos, hogy ezeket az adottságainkat kiaknázzuk és a strandi attrakciókat tematikus programokkal és aktív élményekkel kössük össze, többek között ezt is támogatja az Aktív Strand kezdeményezés" – nyilatkozta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Keszthelyen három, eltérő profilú strandon lehet fürödni

Fotó: Keszthelyi Önkormányzat

A keszthelyi strandokat üzemeltető VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezetője, Laczkó Mária elmondta, látogatóbarát fejlesztéseiket is annak szellemében valósították meg, hogy kiegészítő szolgáltatásaikkal túllépjenek a hagyományos strandolás élményén. A Városi strand legnépszerűbb attrakciója a Balaton legnagyobb vízi kalandparkja, és idei újdonság a Libás strandra telepített vízi park.A Városi strandon az idei szezontól Vízisport Központ is működik, amit a Keszthelyi Vízisport Egyesület üzemeltet, és a SUP-, kajak- és kenukölcsönzés mellett sárkányhajóval és oktatással egybekötött vezetett túrákkal is várják az érdeklődőket. Az Aktív Strand program mindezeket fogja össze egységes aktív turisztikai termékként – tette hozzá az ügyvezető.

Idén Vízisport Központ nyílt a Városi strandon

Fotó: Keszthelyi Önkormányzat

"Keszthely abban a szerencsés helyzetben van, hogy több, eltérő profillal felépíthető stranddal rendelkezik. Az Aktív Strandot tavaly indítottuk el a VÜZ Nonprofit Kft.-vel és néhány strandi szolgáltatóval. A célunk az volt, hogy a szolgáltatások egy komplex élménykínálatban erősítsék egymást – fűzte hozzá Kovács Szabolcs turisztikai tanácsadó, az Aktív Strand program kidolgozója. – Idén már több partnert is sikerült bevonnunk, többek között a keszthelyi Matrix Gym csapatát, akik elismert személyi edzők segítségével népszerűsítik majd az aktív életmód előnyeit a strandon, de adrenalin kihívásokat és szemléletformáló előadásokat is szervezünk a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a Keszthelyi Egészségfejlesztési Irodával és a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési csoportjával együttműködve."

Keszthelyen üzemel a Balaton legnagyobb vízi kalandparkja

Fotó: Keszthelyi Önkormányzat

Az Aktív Strand teljes programja ezen az oldalon érhető el.