Ingyen fröccs jár minden magyar gól után a sárvári fürdőben

Forrás: turizmus.com

 2016. június 16. 14:07

Az Eb-mérkőzések már eddig is növelték a sárvári fürdő forgalmát, de szombaton különösen érdemes lesz itt nézni az Izland–Magyarország meccset.

A legtöbb turisztikai desztinációban felkészültek arra, hogy a futball-Eb ideje alatt a nyaralók kivetítőkön is nézhessék a mérkőzéseket. Különösen igaz ez Sárvárra, ahová számos német és osztrák turista is érkezik ebben az időszakban. Az ország egyik legnagyobb fürdőjében máris nőtt a vendégek száma, aminek egyik oka, hogy az osztrák és német vendégek előszeretettel  nézik közösen a meccseket.

Az évente hétszázezer vendéget fogadó fürdő vezetője szerint az Eb nemcsak a francia turizmusnak tesz jót, hanem minden olyan desztinációnak is, amelyik valamilyen apró figyelmességgel próbálja a focirajongók kedvét keresni. A vendégek száma 3-5 százalékkal is megemelkedhet egy-egy meccs idején, a vendéglátósok pedig arról számolnak be, hogy megugrik a sör- és fröccsfogyasztás.

Sárváron a magyar csapat mellett is erősen kampányolnak szombaton. Az Izland elleni mérkőzés alatt,  minden magyar gól után egy pohár borral koccinthatnak a meccset néző fürdőzők. A szervezők szerint az ingyenes borkóstoló nemcsak a magyar foci népszerűsítésének tesz majd jót, de a magyar borok remek minőségével is megismerkedhetnek a külföldről érkező vendégek – mondta Vancsura Miklós fürdőigazgató.

Szombaton egyébként megrendezik a futballszurkolók békés csúszdaversenyét is, amellyel arra szeretnének rávilágítani, hogy szurkolni békés módon is lehet. A békés csúszdaversenyen magyar, portugál, izlandi és osztrák színekre festett focirajongók mérik össze tehetségüket Sárvár legújabb csúszdáin.