Ingyen teherbringa kölcsönzés Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2017. július 10. 15:24

Az osztrák fővárosban mostantól bárki ingyen kölcsönözhet teherbiciklit. Egyelőre hét cargobike áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől tizenegy teherbringából áll majd a flotta.
Bécsben, 2017 márciusában írtak ki támogatási programot teherbringák beszerzésére, kétszázezer euró összértékben. Mivel három héten belül kimerült a keret, áprilisban további százezer euróval toldották meg a büdzsét. Az akció keretében a város 50%-ban támogatta új cargobike-ok vásárlását a lakosság, illetve vállalkozások és egyesületek számára.

A programmal párhuzamosan úgynevezet Grätzlradok beszerzésére is lehetett pályázni – ezek olyan teherkerékpárok, amelyeket teljes egészében finanszírozott a város, viszont két éven át ingyen kell kölcsönadni másoknak. Az így létrejövő teherbringa-kölcsönző hálózat keretében mostantól, hét kerületben, hét cargobike áll a lakosság rendelkezésére, amelyeket a www.graetzlrad.wien oldalon lehet díjmentesen kikölcsönözni. Szeptembertől tízre bővül a kölcsönözhető teherbringák száma, a tizenegyediket pedig maga a bécsi Mobilitási Ügynökség bocsátja a városlakók rendelkezésére.

Foto: Eurocomm-PR

 

A teherbringa-kölcsönzéshez mindössze 50 euró kaucióra és egy fényképes igazolványra van szükség. A kiszemelt cargobike-ot maximum 24 órára lehet kibérelni, és bármit lehet benne szállítani, ami belefér: gyereket, tévét, mosógépet, bevásárlást vagy strandcuccot a Duna-szigetre.