Ingyen wifi a miskolci villamosokon

Forrás: turizmus.com

 2015. június 10. 18:18

Miskolcon a Tiszai pályaudvart a lillafüredi kisvasút Dorottya utcai végállomásával és a diósgyőri várral is összekötő 1-es villamoson mostantól utazás közben is bárki ingyenesen csatlakozhat az internetre okostelefonjával, táblagépével.

Az állomástól 34 percnyi út után érkezik a villamos a Felső-Majláth végállomásra, itt lehet átszállni a Lillafüred felé induló buszokra – ez a 34 perc pedig kiváló lehetőséget kínál a hazai és a külföldi vendégeknek, hogy ingyenesen tájékozódjanak Miskolc látnivalóiról, programjairól, letöltsék telefonjukra a város turisztikai mobil alkalmazását, a Guide@Hand Miskolcot, hogy aztán akár offline is élvezni tudják az applikáció által kínált bükki túrákat vagy belvárosi városnéző sétákat.

Az alkalmazásban egyébként minden egyéb fontos és hasznos információ is offline is elérhető (programnaptár, orvosi ellátás, turisztikai infopontok, jegypénztárak, nyitva tartások, stb.). Ha pedig valaki már az állomáson megvásárolja a nemrégiben nívódíjat nyert Miskolc Pass kártyáját, az ezen lévő QR-kódra kattintva személyre szabott információk várják a kártya nyújtotta számos ingyenes szolgáltatásról is, amit utazás közben kényelmesen át tud nézni a vendég.

A miskolci turisztikai szervezet nemrégiben helyezte ki Miskolc kiemelt épített értékeihez azokat az információs táblákat, amelyek jelenleg két nyelven mutatják be röviden az adott épületek, intézmények történetét. A táblákon minden esetben egy QR-kód is található, amelyet telefonnal, tablettel beszkennelve összesen öt nyelven még több információ elérhető az adott épületről, örökségről, látnivalóról. Kihasználva a villamosokon nyújtott ingyenes wifi lehetőségét, mostantól már videók közzétételére is lehetősége van a szervezetnek, amit a villamoson ülve, egyik látnivalótól a másikig meg tudnak nézni a városba érkező vendégek.