Ingyen wifire pályázhatnak az önkormányzatok

Forrás: turizmus.com

 2018. március 21. 15:34

Egy friss uniós program keretében ingyenwifire pályázhatnak az önkormányzatok. Magyarországról már több mint húsz település regisztrált.

Az Európai Bizottság 120 millió eurós büdzsével elindított egy kezdeményezést, amelyben minden európai önkormányzat pályázhat közösségi wifi hotspotok kialakítására.

Egy település 15 000 eurót kaphat erre a célra. A WiFi4EU pályázat kiírásáról beszámoló Vakmajom nevű blogger megjegyzi, hogy az ötletben az a legfontosabb újítás, hogy nem pénzt kapnak a pályázók, hanem egy vouchert, amit be lehet váltani szolgáltatásra. Az is érdekes részlet, hogy a kérelmekre a végső áment az európai pénzosztó szervezet mondja ki.

 

Magyarországról jóformán az összes település pályázhat az ingyenwifire, Budapest kerületeit is beleértve. Az utalványok a kedvezményezett egyetlen önkormányzat nevére állítják ki. Minden önkormányzat csupán egy utalványt használhat fel a kezdeményezés teljes időtartama alatt. További részletek a www.wifi4eu.eu honlapon.

Az első körben országonként minimum 15 vouchert osztanak ki. A kezdeményezés úgy tűnik, nyitott fülekre talált, ugyanis március 21-én már 21 hazai önkormányzat pályázata érkezett be a felhívásra. A legszemfülesebb települések a következők: Komló, Körösladány, Trizs, Budapest 13. ker., Nagyszentjános, Kaba, Abasár, Gyöngyös, Ácsteszér, Csatka, Hugyag, Budakalász, Hernád, Márianosztra, Vác, Vácrátót, Marcali, Fehérgyarmat, Tiszanagyfalu, Aparhant, Bonyhád, Hévíz.

Kapcsolódó cikkek