Ingyenes belépéssel várja az egészségügyi dolgozókat a RepTár

Forrás: turizmus.com

 2021. május 18. 12:30

2021. május 11-én ismét megnyitotta kapuit a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Fél éves zárvatartást követően meglepetésekben és újdonságokban bővelkedve várja látogatóit a RepTár, az aktuális kormányrendeletben meghatározottak szerint.

Díjmentes belépéssel honorálja az egészségügyi szektorban dolgozók áldozatos munkáját a RepTár. A június 15-től december 31-ig tartó időszakban az egészségügyi dolgozók ingyen léphetnek be, amennyiben felmutatják a működési nyilvántartási igazolásukat.

A múzeum az újranyitásra ezen kívül egy sor különleges programmal és újítással is készült. A RepTár többek között elektromos rollerbérlési lehetőséggel is bővült, így a látogatók könnyedén, gyorsan és felszabadultan ismerhetik meg Szolnokot.

A RepTár udvarán lévő spotter tornyot mindig nagy érdeklődés övezte a látogatók részéről, a múzeum vezetése ezért úgy döntött, hogy látogatóvá teszi. A páratlan látványt nyújtó toronyból belátható a RepTár teljes területe és különleges szögből csodálhatóak meg a kiállított repülőgépek és helikopterek.

reptar

Az Ancsának becézett An-2-es kétfedelű a mai napig a legnagyobb egymotoros repülőgép

Fotó: RepTár Repülőmúzeum

De szakmai újdonságokkal is készült a múzeum, többek között egy új repülőgéppel is megismerkedhetnek a látogatók. Az An-2-es kétfedelű légi jármű 2020 decemberében érkezett a régi repülőmúzeumból, s elfoglalta végső helyét a RepTár udvarán. A Magyarországon Ancsának becézett, mai napig legnagyobb egymotoros repülőgép, a II. világháború után legnagyobb számban gyártott gép. Ancsával kiegészülve immár több, mint 50 darab repülőgép várja a látogatókat.

A múzeum egy új kutatószobával is bővült. Az Indóházban kialakított szobában azok a RepTár tulajdonában lévő, felajánlásokból származó értékes hagyatékok és gyűjtemények (fotók, emlékiratok, dokumentumok, repüléstörténeti folyóiratok, könyvek, emléktárgyak) tekinthetőek meg, amelyek nem kerültek be a tárlatokba. Ezzel a lehetőséggel biztosítja a múzeum, a beérkezett tárgyak feltérképezését és tanulmányozását minden látogató számára.