Ingyenes családi napot szervez az Aquincumi Múzeumban a Fesztiválzenekar

Forrás: turizmus.com

 2022. május 19. 12:29

Ismét ingyenes családi napot rendez a Fesztiválzenekar május 28-án az Aquincumi Múzeumban, óránként kezdődő zenei programokkal, néptánccal, játékokkal. Aznap a múzeum gyűjteménye is ingyenesen tekinthető meg.

Az egész napos rendezvényen óránként kezdődnek a zenei programok, emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és játékokkal várják a gyerekeket.

A Fővárosi Önkormányzat által támogatott, 10:30–19:00 óráig tartó eseményen a zenei program 11 órakor a Zenevár mesejátékkal veszi kezdetét, majd 11:20-kor a BFZ Felfedező edukációs honlap szereplőjével, Sodró Eliza színésznővel a gyerekek élőben is teljesíthetnek egy zenei kihívást. Délben népzene következik, 13 órától az ütősöké a főszerep, 14 órakor Kakaókoncert lesz, 15 órakor pedig Hangszerkóstolóval ér véget a legkisebbeknek szánt sorozat, utóbbin a BFZ muzsikusai segítenek a gyerekeknek kipróbálni a hangszereket.

A BFZ muzsikusai segítenek a gyerekeknek kipróbálni a hangszereket

Fotó: Fesztiválzenekar

Ezután felnőtteknek szóló zenei programok következnek: két – regisztrációhoz kötött – kamarakoncert a múzeum épületében 16 és 17 órától, az utolsó, fúvós koncert pedig 18 órakor kezdődik. A zenei programok mellett kézműves és egyéb foglalkozásokkal is készül a BFZ, és a múzeum híres leletéről, az aquincumi víziorgonáról is hallható lesz egy előadás.

Délután felnőtteknek szóló zenei programok is lesznek a múzeum területén

Fotó: Fesztiválzenekar

A koncerteket az Aquincumi Múzeum különböző helyszínein tartják meg.