Ingyenes családi program és vásár a balatonfüredi Kékszalag PORT-on

Forrás: turizmus.com

 2023. március 23. 14:02

Április 1-jén Pirkadat Part-i elnevezéssel családi napot és kézműves vásárt rendeznek Balatonfüreden, a Kékszalag PORT-on. A szervezők az ingyenesen látogatható eseményen a vitorlássport népszerűsítése mellett gyermekeknek szóló programokkal is készülnek.

A szervezők, akárcsak a tavaly decemberben megrendezett I. Kékszalag PORT adventi vásár esetében, balatonfüredi és környékbeli kézműves árusokat és gasztronómiai szolgáltatókat hívtak meg az eseményre. Külön hangsúlyt fektetnek a legfiatalabbakra – tudatta lapunkkal a Magyar Vitorlás Akadémia.

„Nem csupán kézműves vásárral készülünk, hanem a legfiatalabbak kipróbálhatják szimulátoron a vitorlázás fogásait, megtanulhatnak csomót kötni, sőt, délután egy izgalmas pecsétgyűjtő játékban is részt vehetnek, ahol a legügyesebbeket díjazzuk. A napot pedig egy délutáni koncerttel a Füred Dixieland Bandből ismert Szász Dávid és zenekara zárja majd" – mondta Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A Pirkadat Part-i családi nappal, gyermekprogramokkal és kézműves vásárral köszönti a tavaszt

Fotó: Magyar Vitorlás Akadémia

 

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidő Központ ügyvezetője arról beszélt: szeretnék közelebb hozni a létesítmény a balatonfürediekhez, és megmutatni egyebek mellett, hogy hajót tulajdonolni kerül sok pénzbe, vízre jutni viszont nem feltétlenül.

„Ez az első tavasz a Kékszalag PORT életében, ugyanis a teljes létesítmény 2022 őszére készült el. Örömmel látom, hogy egyre jobban népesül be a kikötő,  és nemcsak a hajótulajdonosokkal, hanem azokkal a látogatókkal is, akik akár csak 1-2 órára szeretnék kipróbálni a vitorlázást, vagy csak szívesen sétálnak egyet a Balaton partján. A központ az idei évben számos eseménynek ad majd otthont, köztük hazai és nemzetközi vitorlásversenynek."

A Pirkadat Parti-val egy időben rendezik a tavaly decemberben debütált Füred Winter CUP versenysorozat utolsó állomását, a „Bolondok Kupáját", és az eseményen adják majd át a sorozat abszolút győzteseinek járó díjat is. A nap zárásaként pedig 18 órától kedvezményes áron naplemente vitorlástúrát szerveznek Tihany érintésével a Hajógyári-öbölben.