Ingyenes családi programok a Pesti Vigadó nyílt napján

Forrás: MTI

 2016. május 18. 15:30

Csoportos idegenvezetés, kiállítások, képzőművészeti foglalkozások, táncház és komolyzenei koncert is várja az érdeklődőket szombaton a Pesti Vigadó nyílt napján. Ekkor nyitják meg a kávézót is a 6. emeleti Panorámateraszon.

A Nyitott ház című rendezvény célja, hogy mindenki megismerhesse a nagy történelmi múlttal rendelkező épületet – hangsúlyozta Molnárné Szunyi Barbara ügyvezető igazgató a programot beharangozó szerdai tájékoztatón. Az intézmény honlapján csütörtöktől lehet regisztrálni a csoportos idegenvezetésre, amelyen a látogatók vezetéssel járhatják be az épületet szombaton.

Ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők Győrfi Lajos szobrászművész és Szunyoghy András kiállítását, a Somogyi József – 100 című tárlatot, valamint A moldovai művészet: Kifejeződés a sokféleségben című kiállítást. A látogatók az épületben elhelyezett QR-kódokat beolvasva ismerkedhetnek meg a termek történelmével vagy az egyes kiállításokkal.

Fotó: vigado.hu

 

Délelőtt Kókay Krisztina textilművész és Kő Pál szobrászművész vezetésével képzőművészeti foglalkozásokat tartanak. Pom-Pom meséit vetítik a gyerekeknek a Sinkovits Imre Kamaraszínpadon, ahol az idén 80 éves Csukás István író mesél az érdeklődőknek. Délután Mindenki tud rajzolni címmel Csernyus Lőrinc építész interaktív előadásán bizonyítja be, hogy a rajzolás leginkább önbizalom kérdése.

Táncházat tart Pálházi Bence és bandája a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak közreműködésével. Este Kokas Katalin hegedűművész és Vásáry Tamás zongoraművész hangszerbemutatóján vehetnek részt a látogatók, majd a két művész komolyzenei koncertet ad a Vigadó színpadán.

Molnárné Szunyi Barbara azt is elmondta, hogy a terveik között kiemelt helyen szerepelnek a turisztika fejlesztések. Céljuk, hogy a csoportosan érkezők mellett az egyéni érdeklődők számára is teljesebb körű szolgáltatásokat biztosítsanak. Ennek részeként szombaton megnyílik a kávézó a 6. emeleti Panorámateraszon, ahonnan egyedi kilátás nyílik a budai Várra és a Citadellára.