Ingyenes hídavató bulit rendeznek a hétvégén a Clark Ádám téren

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 13. 12:42

Szeptember 16-án, szombaton többek között Nagy Ervin, Péterfy Bori, Vecsei H. Miklós, Pásztor Anna, Radics Gigi és Király Viktor is fellép a hídavató bulin, de változatos gyerekprogramok és történeti kiállítás is várja az érdeklődőket.

Méltó ajándékot kapott 150. születésnapjára Budapest, a megújult Széchenyi Lánchidat. A felújítási munkálatokat az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban fejezték be, így a fővárosiak már augusztus elején visszakapták Budapest ikonikus hídját.

Szeptember 16-án pedig egynapos ingyenes fesztivállal ünnepelhetjük a főváros szimbólumát. A budai hídfőnél, a Clark Ádám téren egész este népszerű hazai előadók lépnek fel, akik Budapest témájú dalokat adnak elő.

A 19:30-kor kezdődő koncert házigazdája Szabó Simon színész-műsorvezető lesz, a fellépők előtt pedig Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere köszönti majd a közönséget - tájékoztatott közleményében a Budapest Brand.

Az előadók között olyan népszerű művészekkel találkozhatunk, mint Nagy Ervin, Péterfy Bori, Dés László, az Irie Maffia, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Lábas Viki és Pásztor Anna.

"A Lánchíd mindannyiunk kedvenc budapesti jelképe: fényképezzük, átsétálunk rajta és csodáljuk a panorámát róla. Most, hogy megszépült és megújult, a 150 éves Budapesttel együtt méltó módon szeretnénk megünnepelni. Bízunk benne, hogy a Budapest-tematikus dalok és a népszerű előadók által minőségi és szép estét tudunk nyújtani, ahol mindenki megtalálja a maga szórakozását. Szeretnénk megszólítani a budapestieket és a turistákat, a vidékről vagy külföldről érkezett utazókat egyaránt"– mondta el Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója.

A fellépők:
Péterfy Bori, Irie Maffia, Király Viktor, Balla Eszter, Nagy Ervin, Lábas Viki, Kollár-Klemencz László, Vecsei H. Miklós, Beck Zoli, Deniz és Orsovai Reni, Quartzbox, Random Trip, Dés László, Bocskor Bíborka, Farkas Izsák, Radics Gigi, Sör és Fű, Pásztor Anna, Ham Ko Ham, Hősök, Wunderlich József és Ember Márk valamint az Énidő együttes, a Lánchíd hídmesterének zenekara

A fellépők között ott lesz Péterfy Bori is

Fotó: Pandúr Balogh Norbert

A koncert előtt és után DJ szórakoztatja a közönséget, napközben pedig a Pesti Alsó Rakparton 11:00-18:00 óráig a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenes gyerekprogramok és Lánchíd történeti kiállítás vár mindenkit a Valyo állandó programjai mellett.

Az ÉnBudapestem applikáció hoszteszei is várnak minden érdeklődőt az online kedvezménykártya lehetőségeivel kapcsolatban.

További részletek és a teljes program a Lánchíd fesztivál Facebook eseményében található.