Ingyenes gyermeknapi kincsvadászat a Balaton körül

Forrás: turizmus.com

 2021. május 26. 14:37

Ingyenes, szabadtéri programokkal kedveskedik Füred kapitány, a balatoni kalóz azoknak, akik még nem kapták meg védettségi igazolványukat, így a beltéri attrakciókról le kell mondaniuk.

A szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény szerint Füred kapitány, a balatoni kalóz több helyen szervez szabadtéri kincsvadászatot: a tó körül elrejtett QR-kódjai segítségével fedezhetik fel a családok a Balaton rejtett kincseit.

A QR-kódokat olyan helyeken helyezik el, ahol nagyobb tömeg várható, de a szülőket arra próbálják rávenni, hogy a kevésbé látogatott helyekre is menjenek el, ahol elkerülhető a zsúfoltság.

furedkapitany

Füred kapitány a tó körül elrejtett QR-kódok segítségével mutatja be az érdeklődőknek a Balaton rejtett kincseit

Fotó: Cs.M.

Sőt, a Balaton közvetlen partjától távolabbi kirándulóhelyekre is fel szeretnék hívni a figyelmet, ezért azokat a helyeket is megjelölik a kincsvadászatokon, ahová a kicsikkel együtt is érdemes betérni egy ebédre, mert ezek az éttermek, cukrászdák gyerekbarát teraszokkal várják a családokat ezen a napon.

Füred kapitány térképére ezért került fel a  Balatontól néhány kilométerre található köveskáli KáliGurmet, a tihanyi Lavender Garden vagy a fövenyesi Kalóz Strandbisztró.

A legnagyobb gyerekbarát eseményt a Somló hegyen található Tornai Pincészet környékén szervezik meg, ahol geoládák segítségével lehet felfedezni a hegy turisztikai látványosságait.

De Füred kapitány rendezvénye meghívást kapott a balatoni partoktól negyven percnyi autózásra található Ajkára is, ahol a neves Kristály Cukrászdában szerveznek kincsvadász-programot. Itt a sütemények tetejére még ehető QR-kódokat is tesznek, amelyeket ha beolvasnak telefonjukba a szülők, akkor olyan weboldalakra is eljuthatnak, amelyek segítségével a későbbiekben is tartalmas Balaton körüli programokat szervezhetnek.

De gyereknap után is érdemes lesz majd elmenni a tó partján található kikötőkbe, ahonnan  a Balatoni Hajózási Zrt. indít olyan járatokat, amelyek fedélzetén gyerekprogram is lesz.

A Balaton legnagyobb vitorlásversenye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj (július 22-24.) alkalmából is kincsvadászatot szervez majd a balatoni kalóz olyan gyerekek számára, akik még sosem vitorláztak, de szeretnék azt kipróbálni.

Éskovács Péter, az akciósorozat egyik szervezője elmondta: idén lesz a hetedik év, hogy bevetik Füred kapitányt a balatoni turizmus fellendítése érdekében. Ebben az évben még tíz  alkalommal találkozhatnak majd a gyerekek a balatoni mesehőssel.