Kapolcs idén is garantálja a fesztiválélményt

Forrás: turizmus.com

 2020. július 13. 14:37

Kisebb, rövidebb, különleges programokat kínáló, de ingyenes fesztivált rendeznek július 24-25-én Kapolcson.

A nemzetközi minta alapján Magyarországon is egyre népszerűbb kezdeményezés, az Open Mic Budapest szervezői két napra Kapolcsra költöztetik a fővárosi klubok eseményeinek legsikeresebb előadóit, „ráadásként” pedig fellép a világzene élvonalába tartozó Meszecsinka, valamint a török anatóliai poszt-folk kategóriába tartozó Arif Erdem Ocak. A színpad a maradék időben a feltörekvő zenészeké, akik akár a közönség soraiból is kikerülhetnek – innen a név is: Open Mic, vagyis szabad mikrofon.

A fellépők közt ott lesz a világzene élvonalába tartozó Meszecsinka

Fotó: Open Mic / Michal Ramus

Az már korábban beigazolódott – egyebek között Kapolcson –, hogy a műfaj kültéri, vidéki fesztiválváltozatának is van létjogosultsága. Az Akáckupola alatt megrendezett Open Mic Fesztivál nyitott idősávjaira akár a helyszínen is jelentkezhetnek zenészek, illetve a stand-up comedy is képviselteti magát; további részletek az openmicbudapest.com oldalon találhatók.

A hatályos járványügyi szabályokat követve egyszerre legfeljebb 500 néző lehet jelen, ezért csak a szervezők által ingyenesen kibocsátott karszalagokkal lehet belépni a fesztivál területére, és természetesen minden egyéb járványügyi rendelkezést betartanak a szervezők.

Bár idén júliusban rövidebb és kisebb lesz a fesztivál, a „kapolcsi élmény” így is garantált – írták közleményükben.


Frissítés: Az Open Mic Budapest szervezősége július 17-én  bejelentette, hogy a  július 24-25-re meghirdetett Open Mic Fesztivál – Kapolcs rendezvényt, a település önkormányzatának kérésére elhalasztotta.