Ingyenes koncertekkel és kézműves vásárral vár hétvégén a Városháza park

Forrás: turizmus.com

 2022. március 21. 18:06

A hosszú tél és a szürke hétköznapok után végre eljött a tavasz, és vele a „Tiéd a tér!” Budapesti Tavaszi Vásár, amely három év után nyílik újra.

Új helyszínen, a tavaszi színekbe öltöző Városháza Parkban lesz idén a Budapesti Tavaszi Vásár, ahol március 26. és április 18. között a látogatók válogathatnak az egyedi kézműves termékekből, és a játékos, formabontó utcabútorokra kiülve végigkóstolhatják a húsvéti ünnepek ihlette ételkínálatot.

A Vásár nyitóhétvégéjén március 26-án és 27-én két nap alatt 8 ingyenes koncert lesz, fellép többek között a Blahalouisiana, a Budapest Bár, az Ivan & the Parazol, és a Punnany Massif. A fellépők teljes listája itt érhető el.

A vásár nyitóhétvégéjén, március 26-án és 27-én két nap alatt nyolc ingyenes koncert lesz

Fotó: Fotó: Budapest Brand

A vásári forgatag, az egyedi kézműves termékekkel megrakott standok és a gasztronómiai különlegességeket kínáló vendéglátó egységek egészen április 18-ig várják az érdeklődőket.  A Vásárban csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak, a hagyományos vásári ételek és italok mellett gasztronómiai ínyencségek is várják látogatókat. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban népszerű családi menü és a kedvezményes, 1500 Ft-os egytálétel újra szerepel a kínálatban.

Programokból sem lesz hiány. A Vásár teljes időtartama alatt megtekinthető a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum gyűjteményének legszebb darabjait bemutató kiállítás. A vitrineket nézegetve gyönyörködhetünk a különböző technikákkal készült, változatos népművészeti motívumokkal díszített apró csodákban.A gyermekeket ingyenes nosztalgia körhinta várja, hétvégenként pedig húsvéti faluvá változik a vásártér, ahol az ünnepkörhöz kapcsolódó családi programok, gyermekjátékok és kézműves foglalkozások kínálnak közös kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak.

Ingyenes nosztalgia körhinta szórakoztatja majd a gyermekeket

Fotó: Budapest Brand

Nemcsak a természet zöldül ki ebben az évszakban, a Tavaszi Vásár is zöldebb lesz idén. Biztonságos és környezetbarát megoldásként a vásár egész területén bevezették a készpénzmentes fizetést. A vendéglátó egységeknél különleges repoharakban kérhetőek az italok. Labrosse Dániel egyedi grafikái különleges budapesti helyszíneket ábrázolnak nem mindennapi módon.