160 ingyenes minikoncerttel érkezik a Zenélő Budapest

Forrás: turizmus.com

 2022. június 28. 18:27

Július 1-jén nyolcadik alkalommal indul el a Zenélő Budapest. Idén Budapest legszebb közterei közül 15 szerepel a helyszínek között. Augusztus 14-ig összesen 160 ingyenes koncerten vehetünk részt, a programban számos műfaj képviselteti magát a gyermekkoncertektől a klasszikus zenéig.

A Zenélő Budapest minden évadjában egy különleges összművészeti performansz keretében idéz meg egy klasszikust. Idén a modern zeneirodalom egyik legszebb művét, Bartók Béla A fából faragott királyfi című táncjátékát gondolták újra – számolt be róla laptársunk, a We Love Budapest.

„A zene örök értéket jelent – ez az idei évad hívószava. A Zenélő Budapest megidézi városunk elmúlt évszázadait, letűnt korok hangulatát varázsolja egy-egy koncert erejéig a főváros kultikus helyszíneire” – nyilatkozta Götz Nándor, a Zenélő Budapest művészeti vezetője.

A Zenélő Budapest fellépői kiemelkedő hazai zenekarokból állnak össze a nyári fesztiválra: a Nemzeti Filharmonikusok, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, az Operaház, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és szólisták lépnek fel együtt a szabadtéri koncerteken.

zenelo_bp

Idén is Budapest legszebb közterei adnak majd helyszínt a minikoncerteknek

Fotó: Zenélő Budapest/Facebook

Klasszikus zenei műsoraikat a Szépművészeti Múzeum előtt, a Nemzeti Múzeum oszlopcsarnokában, a Várkert Bazár és a Budai Vár több pontján, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán, a margitszigeti zenélő szökőkútnál, a Kossuth téren, az Orczy-parkban és a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán élvezheti a közönség. A koncertsorozat különlegessége, hogy az egyes helyszíneken a műsor tökéletesen illeszkedik az adott építészeti remekművek karakteréhez.

A Zenélő Budapest részletes programja ide kattintva érhető el.