Ingyen nyaralással lendítené fel turizmusát egy francia régió

Forrás: turizmus.com

 2021. február 16. 17:02

Egy francia régió meglepő kezdeményezéssel próbálja visszacsábítani a koronavírus miatt elmaradt látogatókat és fellendíteni gazdaságát: egy sorsoláson 15 családnak ajánlottak fel ingyenes utazást.

A Franciaország délnyugati részén, Limoges és Toulouse város között található Corrèze megye figyelemfelkeltő versenyt szervezett a Facebookon. A versenykiírás szerint a nyertesek egy teljesen ingyenes, mindent magába foglaló hétvégi utazást nyerhettek a környékre, ahol nyugodt körülmények között mélyülhetnek el a helyi kulturális és szórakozási lehetőségekben – a régió pedig az összes költségüket fedezi.

Több mint 1500 ember nevezett a sorsolásra, amelyből 15 családot választottak ki győztesként, írja az euronews.

A kezdeményezés meglehetősen jó ingyenreklámnak bizonyult és várhatóan a nyerteseken kívül is sokan keresik majd fel a környéket.

correze_franciaorszag_123rf

Turenne egyike Corrèze megye csendes, idilli falvainak

Fotó: 123rf.com

A nyertesek február 19–21. között látogathatnak majd el Corrèze-be, és számos olyan tevékenységben vehetnek részt, amelyek bemutatják a környék kiemelkedő természeti szépségét és kulturális sokszínűségét. Sétálhatnak majd a gyönyörű Brive-la-Gaillarde-ban, amelyet a százéves háború alatt vettek körül fallal, meglátogathatják a Longeroux-i tőzegföldeket és felfedezhetik Aubazines középkori városát.

Corrèze csaknem 6000 négyzetkilométeren terül el, és mivel a megyében nincsenek nagyobb városok, leginkább a különleges, tőzegföldekkel tarkított vidékéről és zöld területeiről ismert. A régió a Corrèze folyóról kapta a nevét, fővárosa Tulle, de legsűrűbben lakott városa Brive-la-Gaillarde. A két városon kívül igazi idilli, hagyományos favázas házak és nyaralók jellemzik a környező falvakat.

Az elmúlt években Corrèze-ben mindössze 0,1 százalékos népességnövekedést mértek. A megye azonban készen áll arra, hogy új embereket fogadjon lenyűgöző környezetébe, ami reményeik szerint a gazdaságot is fellendíti a közel egyéves leállás után.

Ezért is indították a nyereményjátékot: a több ezer jelentkezőtől azt várják, akár nyernek, akár nem, meglátogatják majd a régiót és akár hosszabb távra is maradnak majd.

Egy felmérése szerint ugyanis a járvány miatt elterjedt home office és a lassabb életvitel miatt a franciák 35 százaléka kész lenne otthagyni a nyüzsgő városokat és inkább csendesebb, falusi környezetben telepedne le.