Ingyenes programokkal ünnepel a Nemzeti Múzeum március 15-én

Forrás: turizmus.com

 2023. március 07. 11:01

A Magyar Nemzeti Múzeum idén is ingyenes családi, gyermek- és felnőtt programokkal, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal várja a látogatókat március 15-én.

A Múzeumkertben 10 órakor kezdődik az ünnepi program, amelynek keretében Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter mond beszédet. A családi programokat 11 órától tartják a múzeumban és a múzeumkertben. A választék bőséges lesz:

A négy új, tematikus múzeumi túraútvonalat követő látogatók előtt a kiállítások eddig nem látott arca tárul fel.

A Múzeumi Játéktér játékai között kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek is megtalálhatják a számukra izgalmas, új kihívásokat ígérő feladatokat. Saját fejlesztésű forradalmi szélforgó – óriás társasjáték, illetve óriás kirakó idézi majd meg a történelmi alakokat.

A Memóriajátékban a tárgyakon keresztül elevenedik meg nemzetünk történelme, a Múzeumi Kincskereső által megismerhetjük, mit mesélnek múltunkról, történelmünkről a kővé vált szobrok és a festmények mozdulatlanná vált alakjai, a Múzeumi Színező Sarokban pedig a kisgyerekes családok kerülhetnek közelebb a Nemzeti Múzeum legszebb és leghíresebb műtárgyaihoz és a magyar történelem alakjaihoz az elragadóan szép színezők segítségével.

A Múzeumi Játéktérben a történelmi alakokat is megidézik

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A gyerekek egész nap kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, még marcipán kokárdát is készíthetnek a múzeumkerti Geraldine (Auguszt) cukrászdában.

A felnőttek számára a múzeum kurátorai tárlatvezetéseket tartanak, valamint több témában épülettörténeti séták közül is lehet választani.

Március 15-én a Nemzeti Múzeumban minden program ingyenes, azonban több program regisztrációhoz kötött.