Ingyenes programokon fedezhetik fel a szegedi Reök-palotát

Forrás: turizmus.com

 2018. október 03. 11:22

Október 7-én, a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves évfordulóján egész nap ingyenes programokkal várja a látogatókat a palota.

Interaktív tárlatvezetéseken felfedezhetik Rippl-Rónai, Mednyánszky, Gulácsy és számos ismert magyar festő ritkán látott alkotásait, valamint részt vehetnek a gyerekek és felnőttek is a népszerű palotasétákon.

Az NKA 25 éves születésnapja alkalmából egész nap ingyenesen megtekinthető a REÖK-ben a Válogatás a Mihályfi-gyűjteményből című kiállítás, ahol olyan kiváló művészek festményei, grafikái láthatók, mint Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Gulácsy Lajos, Nemes Lampérth József, Tihanyi Lajos vagy Czóbel Béla. A REÖK termei közel 150 alkotásnak adnak helyet – ez a legnagyobb tárlat, amelyen Mihályfi Ernő hatalmas magángyűjteményéből láthat a közönség.

A szecessziós palota

Fotó: turizmus.com

Nemcsak maga a kiállítás látogatása ingyenes, hanem az aznapi tárlatvezetések is. Az érdeklődők bejárhatják a város szecessziós remekét, a Reök-palotát is: 11:30-tól a gyerekeket kalauzolja Csúri-Magosi Rita múzeumpedagógus az épületben, 13:30-tól pedig a felnőttek indulnak palotasétára. Az esemény különlegessége, hogy a látogatók olyan épületrészeket is megtekinthetnek, amelyek egy átlagos napon, a képtár látogatásakor nincsenek nyitva. Például megnézhetik, hol közlekedtek a cselédek a Reök-család idejében, és az sem titok többé, milyen nagyszerű kilátás nyílik a függőhídról.

A programok a REÖK Facebook-oldalán is megtalálhatók:
https://www.facebook.com/events/301100280478668/

Kapcsolódó cikkek

Táncpark a Millenárison

2018. szeptember 06.