Ingyenes séták Budapesten az Idegenvezetők Világnapján

Forrás: turizmus.com

 2019. február 15. 10:29

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 21-24. között a 100 változatos program között dunai hajózás, városnéző buszos túra, különjáratú villamos is szerepel.

A négynapos turisztikai esemény szervezője a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) valamint a Kereskedelmi tagozatának idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM). Társszervezőként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BTFK), valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány vesz részt a rendezvény szervezésében.

Az Idegenvezetők Világnapján a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes városnézésekre hívják a hazai érdeklődőket. A tavaszi turisztikai szezon nyitányaként is tekinthető eseménnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Az idei évben is több mint 100 programmal, 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen és mintegy 100 közreműködő partner segít a megvalósításban.

Séták az Utazás kiállítás programjával egyidőben

Fotó: turizmus.com

Az Idegenvezetők Világnapja eseménysorozat idén az Utazás kiállítás programjával egyidőben kerül megrendezésre ezért a vasárnapi (február 24.) központi események helyszíne a Hungexpo lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok, amelyeket a BFTK, az Eurama, Cityrama és a City Sightseeing Budapest biztosít. Továbbá a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák is a Hungexpo területéről indulnak.

Négy időpontban száll vízre a Budapest hajó dunai városnézésre idegenvezetőkkel, amelyhez a járműveket a Mahart Passnave biztosítja. A hajók indulási helyszíne a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5. kikötő lesz. Külön járatként közlekedik majd villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. A tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

A programok többsége ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Az idei évben a regisztrációs jeggyel az Utazás kiállítás is megtekinthető. Az esetleg szabadon maradó helyekre (séta, hajó és villamos esetén) a helyszíneken is lehet jelentkezni.

A rendezvényre regisztrálni a BKIK. honlapján lehet és itt tájékozódhatnak részletesebben a programokról is. (http://bkik.hu/idegenvezetok-vilagnapja-2019/)

Kapcsolódó cikkek