Ingyenes tárlatvezetések a Munkácsy Múzeumban

Forrás: MTI

 2021. augusztus 14. 08:42

Ingyenes tárlatvezetéseket szervez két augusztusi hétvégén a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a közelmúltban megnyílt „utazás TÉRben és IDŐben” című állandó kiállításon. A kiállítás csúcspontja a megújult Munkácsy-tárlat.

Augusztus 21-én és 28-án kora délután várják az előzetesen regisztrált érdeklődőket, akik a belépőjegy megváltását követően a Békéscsaba az évezredek idővonalán és a Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállítási egységeket tekinthetik meg külön díjfizetés nélkül, tárlatvezetők segítségével.

Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala című kiállítás Békéscsabán

Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum

A múzeum a közelmúltban múzeumpedagógiai kiadványt állított össze a Munkácsy-tárlathoz. A füzetecske megjelenésében egy okostelefont idéz, tartalmában pedig számos olyan elem – QR-kód – van, amelyet egy igazi okostelefonnal megnyitva további ismeretanyagok érhetők el, vagy játékok indíthatók – közölte Ando György igazgató.

A kiadvány – ahogy a szerkesztője, Martyn Emília nevezi, a „kalandtúra” – 15 lapból áll: az egyik oldalon a festőgéniusz életéhez és munkásságához kapcsolódó néhány soros ismeretanyag olvasható, a másik oldal pedig játékra hív a QR-kódok segítségével.

Gyarmati Gabriella művészettörténész, az új Munkácsy-tárlat kurátora szerint „tartalommal kell megtölteni azt a szlogent, hogy Békéscsaba Munkácsy városa”.