Ingyenes Verdi-produkcióval indul az év első OperaSzerdája

Forrás: MTI

 2021. január 05. 12:23

Verdi egyik legnépszerűbb műve, a Traviata keresztmetszete látható Miklósa Erika szoprán címszereplésével az év első OperaSzerdáján – közölte a Magyar Állami Operaház.

A szerdán 20 órától az Opera Facebook-oldalán és az Origón ingyenesen elérhető produkció a dalszínház közösségi oldalán a későbbiekben is visszanézhető lesz.

A címszerepben Miklósa Erika világhírű Kossuth- és Liszt-díjas szoprán lép a kamerák elé, aki az Opera 2016-os bemutatója óta tartja repertoárján Violetta karakterét, de fellépett ebben a szerepben a Kolozsvári Magyar Opera közönsége előtt is.

Magyar Állami Operaház

Egyelőre csak online jelentkezik a Magyar Állami Operaház

Fotó: 123rf.com

A szerdai közvetítésben partnere lesz Boncsér Gergely (Alfredo Gremont), Alexandru Agache (Giorgio Germont), Megyesi Schwartz Lúcia (Flora), Szappanos Tibor (Gastone vikomt), Fülep Máté (d'Obigny márki), Fürjes Anna (Annina), Káldi Kiss András (Douphol báró) és Kiss András (Grenvil doktor).

Az opera keresztmetszetét Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával Kováts Andrea állítja színpadra, zongorán közreműködik Szennai Kálmán, vezényel Kesselyák Gergely. A bő egyórás keresztmetszetet Mona Dániel zenetörténész magyarázatai kísérik.