Innovatív és a hagyományokhoz méltó attrakció nyílt a Búbánat-völgyben

Forrás: turizmus.com

 2021. július 10. 11:28

Uniós forrásból szépült meg az Esztergomhoz tartozó Búbánat-völgy mélyén, a vadregényes tórendszer partján álló Kerektavi Természetház.

A tavaly 60 éves Vasas Horgász Egyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdővel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közös konzorciumban építette fel a Természetházat, amely funkcióit tekintve igazi 21. századi létesítmény.

A bakancsos és a horgászturizmus szerelmeseit is kiszolgálni képes, a környezeti nevelés eszközeivel felszerelt, látványában impozáns, energiafelhasználásában innovatív épület belső terei kiváló lehetőséget teremtenek a környék természeti értékeinek bemutatására. Az akár 150 főt is befogadni képes közösségi tér szervezett tanfolyamok, kisebb oktatási feladatok helyszínéül is szolgál.

A bakancsos és a horgászturizmus szerelmeseit is kiszolgálni képes Kerektavi Természetház igazi 21. századi létesítmény

Fotó: MTSZ/Tassy Márk

Az információtechnikailag is igényes turisztikai attrakció a digitálisan fejlett korosztály számára ugyanolyan élményt jelent, mint a hagyományos természetjárók táborának.

A GINOP 7.1.2.-15-2017-00019-es kódszámú, „Lépésekre a Dunakanyartól” című pályázat keretében megvalósult Búbánat-völgyi fejlesztés a térség egyik leglátványosabb turisztikai eleme, amely választ ad korunk egyik legjelentősebb társadalmi kihívására is: az egészségtudatos életmódra nevelésre, a fenntarthatósági szemléletre, mint alapkövetelményre és a széles társadalmi rétegek számára értelmezhető, védett természeti értékek ökoturisztikai szemléletű megőrzésére – írja közleményében a Magyar Természetjáró Szövetség.