Instagram alapján választanak úti célt a fiatalok

Forrás: turizmus.com

 2019. június 05. 12:31

Az Egyesült Államokban a negyven év alattiak közel 90 százaléka veszi számításba a közösségi médiában megjelent tartalmakat nyaralása tervezésekor. Mi is ebbe az irányba haladunk.

A negyven év alattiak kétharmada világszerte a közösségi médiumokban közzétett posztokból merít ötleteket a nyaraláshoz, a tizenévesek közül pedig tízből hatan az alapján választanak úti célt, hogy mennyire lesz könnyű az átélt élményekből népszerű Instagram-posztot készíteni – áll a PayPal online fizetési szolgáltató nyaralási szokásokat vizsgáló friss elemzésében. Az Egyesült Államokban ez az arány még magasabb, ott a negyven év alattiak már közel 90 százaléka veszi számításba ezeket a tartalmakat.

A nyaralás úti céljának kiválasztásában a 25-39 éves korosztály és a 25 évesnél fiatalabb generáció tagjait elsősorban az új helyek megismerése, illetve önmaguk felfedezése motiválja. A nyári utazások leggyakoribb okaiként mindkét csoport a pihenés és a stresszmentes lazítás szükségességét jelölte meg.

A közösségi média megkerülhetetlenné válik

Fotó: PayPal

A repülőjegyek vagy a szállások foglalása egyre spontánabbá válik, a fogyasztók minél gyorsabban és kényelmesebben szeretnék lebonyolítani a fizetés folyamatát. A jelenséget a PayPal személyközi pénzküldési szokásokat vizsgáló fogyasztói kutatása is megerősítette, amely szerint a 16-35 éves korcsoport 30 százaléka használ mobilapplikációt a tranzakciók gyorsabb lebonyolítására.

„Az internetnek köszönhetően a világ a lábaink előtt hever. Meglátom egy ismerősöm fotóját egy szuper helyről? Csak egy kattintás és már meg is van a repülőjegy. Még egy kattintás és a szállást is lefoglaltam. A következő kattintás, ez már a felvétel, amit egy pillanata alatt megosztok Instagramon” – összegzi Giela Abdelwahab, a PayPal közép- és kelet-európai régióért felelős ügyfélkör-fejlesztési vezetője.