Integrált jegyautomatákat és utastájékoztatókat telepítenek a Balaton körül

Forrás: MTI

 2022. június 17. 12:24

Jegykiadó automatákat és utastájékoztató monitorokat telepít a következő nyári szezonra 1,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztéssel a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata vezette konzorcium.

A cég közleménye szerint a megbízást a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által kiírt uniós, nyílt közbeszerzésen nyerte el a konzorcium, amelyet a Delta Systems Kft., a Delta Technologies 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata vezet. A megvalósításra 300 nap áll rendelkezésükre, és a szerződés 24 hónapnyi üzemeltetésről szól. A nettó 1,497 milliárd forint értékű fejlesztéssel a Balaton mint kiemelt turisztikai régió közlekedésének javítását, valamint a tömegközlekedés színvonalának emelését kívánják elérni integrált informatikai megoldásokkal.A kezelőszemélyzet nélkül működő jegykiadó automaták célja, hogy bankkártyás fizetési lehetőséget biztosítsanak több szolgáltató termékeinek, így a helyi és helyközi buszjegy, Bahart-hajójegy, strandbelépők, múzeumi belépők és rendezvényekre, attrakciókra való belépők megvásárlásához.

Buszra, hajóra, strandra, múzeumba, rendezvényekre, attrakcióhelyszínekre szóló jegyek is vásárolhatók majd a tó köré telepített automatákból

Fotó: mtu.gov.hu

A megbízás értelmében a konzorcium többek között 92 darab LED technológiájú, menetrend szerinti közlekedési eszközök aktuális menetrendjét – illetve valós idejű közlekedési adatait – mutató kijelzőt, valamint 400 darab, menetjegyek értékesítésére is alkalmas kombinált eszközt telepít a Balaton körül. A Delta Systems mint rendszerintegrátor a készpénzmentes jegykiadó automaták és utastájékoztató kijelzők beszerzésével és telepítésével, valamint a leszállított rendszerek üzemeltetésével összefüggő feladatokat látja el – írják.

A fejlesztési tervek szerint a LED kijelzők statikus menetrendi és dinamikus utastájékoztatási adatok, valamint központi diszpécseri, havaria és vészhelyzeti üzenetek, tájékoztatások megjelenítésére szolgálnak majd.