Intenzív kampánnyal csábítják az osztrák fiatalokat a Szigetre

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2014. július 23. 14:56

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete a szervezőkkel és számos stratégiai partnerrel közösen tucatnyi akciót valósít meg annak érdekében, hogy idén is minél több fiatal érkezzen a hazai könnyűzenei fesztiválokra a szomszédos Ausztriából.

A könnyűzenei programok promóciója egyben országmarketing is, amely a fiatalos, trendi életérzést közvetíti külföldön hazánkról. Évente mintegy 10 ezer osztrák fiatal enged is a „csábításnak”, s a rendezvények apropóján Magyarországra látogat.

Az ausztriai utazási szakma a clubvision.at szakmai információs platformról kap folyamatos tájékoztatást a Sziget fesztiválról, hogy a szakemberek a legfrissebb információk birtokában ajánlhassák a Szigetet az osztrák érdeklődőknek. Az ÖBB Rail Tours utazási iroda az MT Zrt. képviseletének ösztönzésére önálló Sziget csomagajánlatot is összeállított, hogy szervezett formában is minél többen érkezhessenek idén Ausztriából a fesztiválra.

A június végén Grazban megrendezett magyar napokon tízezer szórólapra nyomtatott nyereményjátékkal csináltak kedvet a magyarországi fesztivál-körúthoz, amelyet a SPAR áruházlánc 45 üzletében is megkaptak a vásárlók. Hasonló formában és üzenettel kapnak tájékoztatást a bécsi Museums Quartier előtt a nyári hónapokban megrendezett WAMP designkiállítás látogatói is, miszerint a kreatív ötletek és szórakozás folytatásának színhelye: Budapest. A „korán ébredők” kedvezményes áron válthattak jegyet a fesztiválokra, amelyek programjai kiemelt megjelenést kapnak az ausztriai turisztikai képviselet által indított Rot Weiß Rot in Ungarn turizmus-mozgalom Facebook-profilján is: http://www.facebook.com/rwr.ungarn.

A sajtótájékoztatók, felhívások, hírügynökségi közlemények nyomán szinte folyamatosan lehet invitatív cikkekkel találkozni Ausztriában, amelyek a magyar fesztiválokra csábítják az osztrák fiatalokat. Az idén 22. alkalommal megrendezendő Sziget (www.szigetfesztival.at), valamint a Balaton Sound és VOLT fesztiválok ausztriai népszerűsítése érdekében a programokról az FM 88.6, a KroneHIT és az FM4 zenei rádiócsatornán lehetett értesülni, valamint a sajtótanulmányutat is szerveznek, amelyen neves zenei- és napilapok, rádiócsatornák képviselik az osztrák médiát. Az MT Zrt. osztrák piacon folytatott aktivitásáról, s a tervezett akciókról további infók itt: http://at.gotohungary.com/hirek_ms_at.