Horvátország megtelt

Szerző: Angi Anita

Forrás: turizmus.com

 2017. október 03. 08:49

Október 2-án, tizenharmadszor ültek tárgyalóasztalhoz a horvát turizmus szolgáltatói és a magyar utaztatói szakma képviselői a Horvát Idegenforgalmi Hivatal szervezésében. Az immár hagyományos workshopnak ezúttal is a Mercure Budapest City Center adott otthont.

Csaknem 50 magyar utazási iroda és utazásszervező látogatott el a közel 30 horvát turisztikai kiállítóhoz.

A minden évben megrendezésre kerülő horvát workshop kiváló alkalom nem csupán új partnerkapcsolatok kialakítására, hanem a már meglévő együttműködések ápolására is, az elmúlt szezon tanulságainak átbeszélésére és a következő szezon stratégiájának kialakítására.

Intenzív, eredményes tárgyalásokon vannak túl a szolgáltatók

2018-ban nem lesznek könnyű helyzetben a térséggel foglalkozó utazásszervezők, hiszen, Horvátországra ki lehetne tenni a "megtelt" táblát. Az idei szezon minden eddiginél magasabb utas és vendégéjszaka számot hozott, 2017 október elsejéig közel 17.000.000 turista 97.000.255 vendégéjszakát töltött el Horvátországban! Ennek egyik oka lehet - hangsúlyozta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletének vezetője -, hogy az Adria kiemelkedően biztonságos desztinációnak számít.

A tendencia jövőre várhatóan folytatódni fog, a főszezon már most elkelt, így a magyar turisták által legkedveltebb főszezonban kevés a szállás kapacitás, az árak pedig nem lesznek kedvezőbbek a 2017 szezonhoz képest 2018-ra sem.

A workshopnak ezúttal is a Mercure Budapest City Center adott otthont

Magyarország jelenleg a 8. küldőország 552.298 utassal és 2.954.886 vendégéjszakával. Németország, Szlovénia, Ausztria, Olaszország, Lengyelország, Csehország, Egyesült Királyság előz meg minket.