Intenzív TDM-munka indult Nagyatádon

Forrás: turizmus.com

 2014. december 03. 16:57

A Magyar TDM Szövetség novemberben Parádfürdőn megrendezett közgyűlésén hivatalosan is csatlakozott a szövetséghez a Nagyatád-Rinyamente TDM-szervezet, amely ugyan 2011-ben alakult, ám a munka első eredményei ezekben a hetekben válnak látványossá.

A Nagyatád-Rinyamente Turisztikai Desztinációmenedzsment Egyesület 2011-ben alakult meg 29 taggal. A térség nagyon jó adottságokkal rendelkezik, elsősorban a természeti értékekre és a gyógyvízre tud építeni. Bár az egyesület már 2013-ban sikeres pályázatot nyújtott be, a munka ténylegesen csak 2014-ben indulhatott el.

A jelenlegi elnököt, Pünkösd Mártont idén áprilisban választották meg, amikor az elnökség is teljesen megújult. Az egyesület ma háromfős munkaszervezettel dolgozik, a TDM-menedzser munkáját két főállású kolléga segíti.

A szervezet szorosan együttműködik az önkormányzattal, amely a kezelésébe adta a felújítás után szeptemberben megnyílt Nagyatádi Turisztikai Központot, és fizeti ennek fenntartási költségeit. Itt található a Tourinform-iroda, az egyesület irodája, valamint a Városi Múzeum három új állandó kiállítása. Az épületben két rendezvényterem is helyet kapott, a pince pedig egyedi hangulatával gasztronómiai programokhoz is ideális. A központban jövőre helyi termelők és kézművesek (fa- és csontfaragó, gyöngyszövő stb.) portékáit is árusítják majd, és kemencét is építenek.

Szeptemberben elindult a térség honlapja (www.nagyatadtdm.hu), imázsfilmet és saját kiadványokat készítenek elő. Folyamatban van a helyi programcsomagok összeállítása, ezek várhatóan 2015 első fél évében jelennek majd meg. Februárra készül el a desztinációfejlesztési stratégia is, amely megalapozza majd a jövőbeni munka fő irányait.