Interaktív fagylaltmúzeumok Amerikában

Forrás: turizmus.com

 2018. július 10. 18:42

Manhattan-ben nyílt meg 2016-ban az első amerikai fagylaltmúzeum, és a nagy siker láttán egyre másra nyíltak az USA többi nagyvárosaiban a jégkrémoázisok.

Egyfajta interaktív művészeti tárlat várja itt a látogatókat, mindenféle tárgy és alkotás, ami a jégkrémekhez kapcsolható, minden élénk színű, többnyire rózsaszín, a termek labirintusként kapcsolódnak egymáshoz, különféle tematikákhoz kapcsolva. A téma iránt érthetően élénk az érdeklődés, hiszen a világon a legtöbb fagylalt Amerikában fogy, és itt adják a legnagyobb adagokat.

A kiállítást elsősorban a látogatók népszerűsítik azzal, hogy számtalan szelfit készítenek, és küldenek el a közösségi oldalakra. Természetesen egyik turista sem hagyja ki a kóstolóprogramokat. Érdemes online jegyet venni, főleg a nyári hónapokban, és figyelni az interneten a nyitvatartásra, mert nem egy állandó múzeumról van szó, hanem ideiglenes művészeti kiállításról.

Az USA-ban fogy a legtöbb fagylalt a világon

Fotó: pixabay.com

A kiállítás társalapítója Maryellis Bunn szerint mindenki szereti a fagylaltot, kicsik és nagyok egyaránt. A felnőttek főleg azért jönnek ide szívesen, mert itt újra gyereknek érezhetik magukat. A tárlat egyfajta önfeledt és édes szórakozást nyújt.

Manhattan után már Los Angeles, San Francisco, és Miami is otthont adott hasonló édes tárlatnak. E rendezvényekre sok sztár is előszeretettel látogat el, vendégük volt többek között Drew Barrymore, Katy Perry, Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow, Jay-Z, és Beyoncé. A san francisco-i kiállításra 18 perc alatt elfogytak a jegyek.