Interaktív high-tech játszótér nyílt

Forrás: turizmus.com

 2018. május 31. 14:35

Június 1-jétől fogad vendégeket a Future Park című interaktív kiállítás a Párisi Nagy Áruházban működő Andrássy Élményközpontban.

Az Andrássy Élményközpontot befogadó helyszíne lesz a különböző tematikájú, 3-6 hónapig tartó kiállításoknak, melyek közül a japánból érkező Future Park az első – mondta el Illés Gabriella, az Élményközpontot életre hívó TulipánTündér Produkció vezetője.

Az izgalmas, interaktív kiállítás négy hónapig várja a közönségét, és a világ legmodernebb tudományos játszótereként emlegetik. A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont egy varázslatos világba kalauzol el, ami az alkotás inspiráló élményével ajándékozza meg a látogatókat.


A két emeleten, 1500 négyzetméteren található kiállításon 8 játékkal játszhatnak a látogatók, mindegyik érdekes és meglepő élményeket kínál. Az egyiknél például látogatók által papírra rajzolt és színezett állatok életre kelnek egy hatalmas 3D-s alkotásban, a papírállatok érintéssel megelevenednek és kommunikálni kezdenek egymással.


Egy másik, az ökoszisztéma tudatosításában hasznos játék során a látogatók állat és növényrajzai kerülnek be a virtuális világba, ahol életre kelve a természet működését lehet szimulálni. Olyan játék is van, amelyben világító gumigömbök, fénylabdák gurítva különböző színű fényt és hangot bocsátanak ki. A magasban lévő labdák kommunikálnak egymással: érintés után egy labda rögtön a többi környező labdára is hatással lesz, és megváltoztatja az egész tér színét.


A Zsenik ugróiskolájában körök, háromszögek és négyzetek vetített képe jelenik meg a padlón. Amikor a gyerekek ügyesen az alakzatra ugranak, azok hangokat és színeket generálnak. Mindegyik játéknál található egy leírás, és az is megtudható, hogy az adott játék milyen készségeket fejleszt a gyerekeknél.


A TulipánTündér Produkció 2013-ban azzal a céllal jött létre, hogy olyan egyedülálló élményeket hozzon létre, illetve hozzon Magyarországra, melyek amellett, hogy komoly értékeket képviselnek, minél szélesebb közönségigényt elégítenek ki. A TulipánTündér nevéhez fűződik például az első olyan 100%-ban hazai színpadi megaprodukció, mely méreteivel és egyedi látványvilágával a Broadway előadásait idézi. A Játékkészítő című pop-show-musical egymást követő két évben mintegy 100.000 látogatót vonzott, majd 2017-ben az Álomutazó című családi mesemusical 13 előadásán több mint 50.000 látogatónak nyújtott feledhetetlen szórakozást. A TulipánTündér Produkció nevéhez több nagykiállítás is fűződik, mint a sportélmény-park, a The Champion – A Bajnok című élményexpo, a Gooól! című egyedülálló futball kiállítás, a labdarúgás történetének legátfogóbb bemutatása, az űrutazást az elejétől napjainkig bemutató Gateway to Space kiállítás, vagy a Living dinosaurs – Őskori állatkert.

Info: https://www.andrassyelmenykozpont.hu/