Interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállítás Brigetio mindennapjairól!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2023. június 05. 07:00

Április végén hatalmas érdeklődés kíséretében nyílt meg Komárom város új kulturális turisztikai látnivalója, a Brigetio Öröksége Látogatóközpont.

A Látogatóközpont legnagyobb attrakciója a Komárom város római kori történetét, az ókori Brigetio mindennapjait bemutató új állandó régészeti kiállítás. A kiállítótérben számos interaktív eszköz található: QR-kódos idegenvezetés, képernyőkön futó ásatási felvételek, műtárgyakhoz kapcsolódó játékok és 3D felvételek érintőképernyőkön, átélhető római kori városi séta VR-szemüveggel.

Az új állandó régészeti kiállítás az ókori Brigetio mindennapjait mutatja be

Fotó: Brigeti Öröksége Látogatóközpont

Múzeumpedagógiai napunkon a gyerekek kedvenc kézműves foglalkozásai a lepénymintafestés, kardkészítés, sisakszínezés, párosító- és memóriajátékok voltak. A következő hónapokban múzeumpedagógiai programjainkat számos városi rendezvényen népszerűsítjük majd. Ingyenes foglalkozásainkra egész évben várjuk az óvodás és iskolai csoportok jelentkezését!

Az állandó látványraktár is a múltról mesél

Fotó: Brigeti Öröksége Látogatóközpont

A júliusi múzeumi tábor keretében a régi komáromi mesterségek – pingáló asztalosok, aranymosók, szekeres gazdák – történetét mutatjuk be, ehhez kapcsolódó kézműves foglalkozásokat tervezünk.

A műtárgyakhoz kapcsolódó játékok is várják a látogatókat

Fotó: Brigetio Öröksége Látogatóközpont

Az interaktív, innovatív, élményalapú régészeti kiállításunk összekapcsolja Komárom római kori múltját a jelen elvárásaival. Látogatóközpontunk egész évben várja az érdeklődőket, család- és látogatóbarát szolgáltatásaink élményalapú kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály részére. Látogasson el hozzánk, legyen Ön is részese Brigetio mindennapjainak!

 

BRIGETIO ÖRÖKSÉGE LÁTOGATÓKÖZPONT
2900 Komárom, Igmándi út 38.
W: www.brigetio.hu
E: brigetio@brigetio.hu
T: + 36 34 344 697

Nyitva: kedd–vasárnap és ünnepnapokon 9-től 17 óráig.

A belépés ingyenes.

 

 

 

 

 

(X)