Interaktív Star Wars-kiállítás nyílt Budapest belvárosában

Forrás: turizmus.com

 2022. december 31. 09:39

December 15-én nyílt meg a Travelling Galaxy című kiállítás, amely a Star Wars-filmek helyszíneit felelevenítő termekkel és interaktív berendezésekkel várja a rajongókat. Több mint 250 autentikus tárgy idézi meg elsősorban az eredeti trilógiát.

A Kálvin tér szomszédságában, a Kecskeméti utca 5. szám alatt nyitotta meg kapuit a Travelling Galaxy című kiállítás. A kirakatban a Csillagok háborúja (Star Wars) világából ismert sisakokkal találkozhatunk, a belső terekben pedig a filmbeli helyszíneket idéző termek, interaktív berendezések várják a látogatókat.

A kiállításon különböző életnagyságú droidok is megtekinthetőek

Fotó: Travelling Galaxy

 

A privát kollekción alapuló kiállítás elsősorban a Star Wars-trilógia eredeti részeiből mutat be több mint 250, a filmekből ismerős makettet, modellt és életnagyságú bábut két emeleten.

Több mint 250 autentikus tárgy idézi meg elsősorban az eredeti trilógiát

Fotó: Travelling Galaxy

A kiállítás bejárása nagyjából egy órát vesz igénybe, a tárlaton többek között egy csillagromboló belsejébe és Leia hercegnő űrhajójába is eljuthatunk, miközben szembenézhetünk Han Solo életnagyságú figurájával is.

A Travelling Galaxy ebben a formában 2023. máricus 31-ig várja a látogatókat minden korosztályból, illetve hamarosan kisebb céges rendezvények fogadását is lehetővé teszik a helyszínen.

A kirakatban a Star Wars-filmekből jól ismert sisakok

Fotó: Travelling Galaxy

A belépőjegy hétköznap felnőttnek 4500 forint, diáknak/nyugdíjasnak 3900 forint, míg hétvégén 5500, illetve 4500 forint.