Interaktív turisztikai honlapot indított Sepsiszentgyörgy

Forrás: MTI

 2023. február 15. 18:12

Interaktív városismereti és turisztikai honlapot indított az erdélyi Sepsiszentgyörgy önkormányzata; 360 fokos virtuális túrán lehet megismerni a város és környéke épített örökségét.

A székelyföldi város polgármesteri hivatala közleményében közölte, hogy a sepsi360.ro című honlapon a település szabadidős létesítményeit, kulturális és sportéletét, templomait, szobrait, köztereit, szálláshelyeit és vendéglátóipari egységeit is meg lehet ismerni.

A Romániában egyedülálló, háromnyelvű – román, magyar és angol – honlapot a sepsiszentgyörgyi VR360 csapata készítette. Több mint 120 helyszínen gazdag és aktuális képanyag, 434 légi panoráma, térkép, helyszíni hangfelvételek, tizenöt 360 fokos videó, leírások, elérhetőségek és kvízjáték várja a látogatókat.
Az oldalon célzott kereséssel gyorsan, hatékonyan lehet válogatni a szálláshelyek, éttermek közül, könnyen meg lehet tervezni a városlátogatást. Továbbá a műemlék épületek, parkok, közterek felfedezésére is lehetőséget nyújt, leírást is tartalmaz ezekről.

Az oldalon a 360 fokos helyszíni videókkal egy-egy színházi előadásba, kiállításba, fesztiválba is bepillanthatnak a látogatók.
"A sepsi360.ro weblapnak hármas célja van, egyrészt megmutatja a város különböző turisztikai és kulturális csomópontjait egy magyar, román és angol nyelvű felületen, másrészt egy helyre gyűjti a város kulturális kínálatát, amely még nem teljes, hiszen több intézmény felújítás alatt áll" – idézi a közlemény Vargha Fruzsina alpolgármestert, aki szerint az oldal kínálatát félévente frissítik.

sepsi

A honlapon a település szabadidős létesítményeit, kulturális életét, szobrait, köztereit, szálláshelyeit és vendéglátóipari egységeit is meg lehet ismerni

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor/Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Az elöljáró szerint harmadik célként a polgármesteri hivatalt is közelebb szeretnék vinni a szentgyörgyiekhez, ügyintézés előtt virtuálisan is bejárhatják az intézmény termeit.