Invia: Görögországba és Egyiptomba utazik a legtöbb magyar

Forrás: turizmus.com

 2019. január 18. 11:24

Tavaly az utazók 45 százaléka választotta az egyiket a két úti cél közül az Invia.hu friss, saját adatain alapuló elemzése szerint.

„A legnépszerűbb úti célok közt Görögország áll az első helyen, ahol a megrendelt utak alapján a magyarok 23 százaléka töltötte a nyaralását. Ezen belül is a legtöbben Krétát és Zakhyntost keresték fel. A második legkedveltebb célpontnak Egyiptom számított, amit a hazai turisták 22 százaléka választott, ott is elsősorban Hurghadát és Sharm-el Sheikh-et“ – mondta Zakar Jozef, az invia.hu ügyvezetője.

A szakember hozzátette, hogy az utasok ezeket a célállomásokat a magas minőség, a rendezett strandok, a tiszta tenger és a kiegészítő szolgáltatások széles választéka miatt preferálják, de a bekerülési költség sem volt utolsó szempont. Az említett úti célokat népszerűségben Törökország, Tunézia, Horvátország és Olaszország követte.

A magas minőség, a rendezett strandok, a tiszta tenger és a kiegészítő szolgáltatások  a főbb döntési szempontok

Fotó: Invia

Egy felnőtt görögországi utazásának átlagára 150.575 forinttól, míg egy egyiptomi üdülésé 184.531 forinttól már elérhető volt. A Invia kínálatában szereplő legdrágább tavalyi utazás pedig 8.848.000 forintba került, ami egy atom meghajtású jégtörő hajóval az Északi-sarkon eltöltött vakációt tartalmazott.

Honfitársaink a legszívesebben a repülős, ötcsillagos szállodai elhelyezéssel járó, all inclusive ellátást biztosító, nyolc napos utazásokra költenek. 2018-ban a legkedveltebb utazási időpont az augusztusi hosszú hétvége volt, amikor egyszerre legalább 2500 magyar turista tartózkodott külföldön.

A 2018-as év TOP listája:

- Legkedveltebb ország: Görögország és Egyiptom

- Legkedveltebb úti cél: Hurghada és Alanya

- Legkedveltebb hotel típusa: ötcsillagos

- Legkedveltebb ellátási forma: all inclusive

- Legkedveltebb utazási mód: repülés

- A legforgalmasabb nap: augusztus 18. (szombat)

- Legdrágább utazás teljes bekerülési ára: 8.848.000 forint