Irány Horvátország! De hogyan? – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. április 13. 12:13

A Trend FM Turizmus.com műsorában Horváth Mira, a Horvát Idegenforgalmi Képviselet főmunkatársa elmondta, milyen korlátozások vannak jelenleg érvényben Horvátországban, és milyen tesztekkel, illetve oltásokkal lehet beutazni a szomszédos országba.

Jelenleg negatív teszttel is és a vakcinálás tényének igazolásával is be lehet utazni az országba. Teszt esetén 48 óránál nem régebbi, az Európai Unióban elfogadott negatív PCR- vagy antigén teszttel utazhatunk – sorolta Horváth Mira a rádióműsorban.Újdonság azonban, hogy karantén nélkül beutazhat bárki, aki igazolni tudja, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Ez nem csak az EU által már engedélyezett oltásokra vonatkozik – így Magyarországról azokkal a vakcinákkal is beutazhatunk, amelyekkel nálunk oltanak, de az Európai Unió más országaiban nem.

A műsorban elhangzott az is, hogy a mintegy 70 000 turisztikai dolgozó beoltását április közepén kezdik meg Horvátországban, hogy minél biztonságosabb körülmények között tudják fogadni a nyaralni érkezőket.

A teljes adás itt meghallgatható: