Írországi luxushotel a legjobbak között

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 30. 11:59

Új trónkövetelő lépett a színre: a legjobb szállodák díját, a Best of Awards-ot az idén egy írországi kisváros, Limerick gyönyörűen rendbehozott kastélya kapta.

Az egyik régi, közeli majorságról elnevezett Adare Manor szálloda felújítás miatt évekig zárva volt. A várat az 1720-as években építették, azóta többször felújították. Az ingatlan 365 színes üvegablakot, 52 kandallót, romantikus tornyokat és teraszokat foglal magában – adja hírül az alltomresor.se svéd hírportál. A 21 hónapos átfogó felújítás keretében egy 42 szobás új szárny épült, ma a szálloda összesen 104 hálószobával bír. A spa-részleg sem hiányzik, a vendégek élvezhetik a rafinált kezelési módszereket bevető gyógyfürdőt, valamint a vadonatúj golfpályát a vár közelében. Az üzemeltetők abban is bíznak, hogy az esküvőszervezők megtalálják őket, ezért egy több mint 350 vendéget befogadó parti-szobát is kialakítottak.

Esküvőknek is remek helyszín a szálloda

Fotó: turizmus.com

Magyarországon a „limerick” szóról elsősorban egy furcsa rímpár jut az irodalomkedvelők eszébe, pedig Limerick Írország harmadik legnagyobb városa, több mint 50 ezer lakossal. Több ezer éves település, hajdanán sok viking telepedett itt le az évtizedekig tartó csatározások után. A 20. század eleji Limerick gazdag mezőgazdasági város volt, a művészeti és technológiai fejlődés ezekben az évtizedekben lett különösen hangsúlyos.

Az utóbbi időben a turizmus kapott fő hangsúlyt, ennek keretében modern látogatóközpontokat létesítettek, sok milliárdos befektetéssel újítottak fel parti sétányokat, a belvárost pedig korszerűsítették.