Ismeretterjesztő videósorozatot indít a Tornyai János Múzeum

Forrás: turizmus.com

 2020. március 24. 15:49

A közösségi médiában és honlapján elérhető ismeretterjesztő videósorozatot indít áprilistól a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum.

A tízperces epizódokban az intézmény gyűjteményeit és a közelmúlt kutatási eredményeit mutatják be egy 20-30 részesre tervezett sorozatban – közölte Miklós Péter igazgató az MTI-vel.

A felvételek rögzítését már megkezdték a múzeum munkatársai. A  felvételeket és az utómunkálatokat követően a tervek szerint április negyedikén látható az első anyag, amelynek témája Magyarország szovjet megszállása lesz.

Miklós Péter, a Tornyai János Múzeim igazgatója

Fotó: tornyaimuzeum.hu

A hetente megjelenő két-három film között szerepelnek az Emlékpont Embermentők a 20. századi Magyarországon című sorozatának előadásai, az érdeklődők megismerhetik Vincze Gábor történész a népbírósági perekről készült kutatását, a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyen forgatott felvétel pedig magyar zsidó költőket mutat be.

A Tornyai-múzeum első igazgatójáról, Kiss Lajos munkásságáról, valamint a helytörténeti, a régészeti és a képzőművészeti gyűjtemény tárgyairól is készülnek epizódok.

Az igazgató hangsúlyozta: a munkában a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ szinte valamennyi munkatársa részt vesz.