Ismét hazai zenekarok a Nagyszínpadon

 2014. június 27. 11:17

A Sziget Fesztiválon egy hét alatt több mint 60 nemzet előadói fordulnak meg, érthető okokból a legtöbben – több mint kétszázan – Magyarországot képviselik. Ők egyrészt egy nekik dedikált és ismét szabadtéri színpadon, de több más műfaji helyszínen is fellépnek – például a Nagyszínpadon is.

Szabadtéren a magyar „nagyszínpad”

A magyar zene központi helyszíne ismét a - megnövelt méretű és nézőterű - Petőfi Rádió – Volt Fesztivál színpad lesz, ahol naponta délután kettőtől sorjáznak majd a programok, a magyar zenészek legjavát felvonultatva. Az egy hét alatt több mint ötven fellépő adja itt majd egymásnak a mikrofont a Mínusz Egyedik naptól vasárnapig. Itt lesz a Bábel Zenekar, az Óriás, A Belmondó, a Road, A Fish!, a PUF, a Grand Mexican Warlock, a Halott Pénz, a Riddim Colony, a Hősök, a Magashegyi, a 30Y, a Hangtapasz, az Elefánt, Sena, az Antilop Horror, a HS7, a Vad Fruttik, a Van Zozéka, a Turbó, az Anna and Barbies, a Supernem, az Intim Torna Illegál, a The Carbonfools, Both Miki és a Palimo Story, Odett, a Middlemist Red, az Ocho Macho, a Ladánybene 27, a Brains, a Bohemian Betyars, a Hangmás, a Tudósok, a Kaukázus, Deniz és Péterfy Bori. Ezzel még nincs vége: késő esti sávban akusztikus koncerteket hallhatunk majd ugyanitt. Jön a Leander Rising Akusztik, a Roy és Ádám Akusztik, a Cimbaliband, a Ganxsta Jazz, az Alvin és a Mókusok Unplugged. Hajnalban pedig parti zárja minden nap programját. Mi több: itt lesz - Szigetzáró buliként – vasárnap este a Sziget alapító Müller Péter Sziámi formációja az ... and Friends akusztik koncertje is, zenészbarátokkal kiegészülve.

 

Magyarok a színpadokon

Hazai zenekar adja a nyitóbulit az idei Nagyszínpadon. A Sziget ezévi „himnuszát” is jegyző Iván and the Parazol a Mínusz Egyedik nap első fellépőjeként kapott lehetőséget a szervezőktől.

A Nagy-Szín-Pad kezdeményezés első helyezettje, a Mary Popkids szintén Nagyszínpados fellépést nyert, csakúgy, mint a Sziget 2013-as „himnuszát” adó Punnany Massif. A szervezők egyelőre titokzatoskodnak még egy magyar nagyszínpados fellépővel kapcsolatban, de a megállapodásuk értelmében július 26-ig nem tehetnek mást: akkor derül ki, ki lesz az a magyar zenekar, aki főműsoridőben, a Mínusz Egyedik napon, a Blink 182 előtt ad majd koncertet.

Mivel az Irie Maffia is kinőtte már a magyar színpad méreteit, nekik a szervezők a Sziget második legnagyobb színpadán, a 10 ezres befogadó képességű A38 sátorban biztosítottak helyet.

Ezzel természetesen nem ért véget a magyar fellépők sora, hisz’ az Világzene Falutól a Tribute színpadig, a Colosseumtól az Egyetemek Utcájáig, a Blues-Ír színpadtól az Európa Színpadig mindenhol felbukkannak majd hazai előadók, bandák, Dj-k, több mint kétszázan. Itt lehet szemezgetni: www.sziget.hu