Ismét lesz bikaviadal Mallorcán?

Forrás: turizmus.com

 2019. július 22. 16:55

Igen, de csak egyetlen alkalommal. A világ egyik legvitatottabb turisztikai attrakcióját az állatvédők tiltakozása miatt két évvel ezelőtt betiltották a spanyol hatóságok.

A 90. éves fennállását ünneplő mallorcai Coliseo Balear arénában nagyszabású bikaviadalt rendeznek Palma di Mallorcán augusztus 9-én – adja hírül a Mallorca Daily Bulletin nyomán több turisztikai szaklap is.

Palma de Mallorca valószínűleg az egyetlen hely a szigeten, ahol idén nyáron bikaviadalt rendeznek.

A Baleári parlament – részben nemzetközi nyomásra – már 2017-ben úgy döntött, hogy követi Katalónia és a Kanári-szigetek önkormányzatának példáját, és betiltja ezt a hajdani spanyol nemzeti rítust az egész szigetcsoportban.

Brutális anakronizmusnak tartják a bikák megölését

Fotó: pixabay.com

„A bikák megölése szórakoztatás céljából brutális anakronizmus, hiszen ma az állatvédelem nagyon fontos ügy. A döntést világszerte az állatvédelem céljainak megértése és az empátia jeleként értékelték” – írta akkor a Daily Express.

A két évvel ezelőtti tilalomig a több száz évre visszatekintő bikaviadal erős hagyományként élt Palma de Mallorcán. Közvetlenül a jogszabály-módosítás előtt Alcudia, Inca és Muro voltak azok a helyek, ahol még mindig élt a bikaviadal hagyománya.