Ismét Siófoké a Marketing Fővárosa cím

Forrás: turizmus.com

 2019. június 12. 10:02

Zsinórban másodszor, 2019-ben is Siófok nyerte el a Marketing Fővárosa címet a Magyar Marketing Szövetség Országos Városmarketing pályázatán.

Az idei évben 123 pályázati anyag érkezett a Magyar Marketing Szövetség szakmai zsűrije elé, melyből a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform-iroda csapata 12 pályázattal Gyémánt minősítést szerzett Siófok városának. Ezzel – amellett, hogy 2018 után 2019-ben is Siófok nyerte el a Marketing Fővárosa címet –, az 5 éves összesítő gyémántranglistán az előkelő 2. helyre is felkerült a város.

A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a városmarketing és marketingkommunikáció fontosságára a települések életében, ezzel hozzájáruljon a szakmailag helyes gyakorlat elterjedéséhez, és elismerje az országban kivitelezett legjobb szakmai megoldásokat.

Siófoki turisztikai szakemberek az elismerő oklevéllel

Fotó: Siófoki Fürdőegylet

A 12 nyertes pályázat a különleges, 2018-as jubileumi év marketingkommunikációs tevékenységét részletezte. Az elismert pályaművek között volt a III. Húsvéti Nyuladalom, az októberi Halfesztivál, a novemberi Libadalom, a Városnap és a Siófok50 Születésnapi Party, valamint a Balatoni Hajózási Zrt. nagysikerű és színvonalas eseménye, a Nemzeti Regatta rendezvények marketingkommunikációja.

A Siófok50 – Itt kezdődik a Balaton! külső kommunikációs megoldás és a Siófok50 jubileumi arculat is egy-egy gyémánttal gazdagította Siófok városát.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület belső kommunikációs megoldásait, valamint arculatának megújítását is városmarketing gyémánttal értékelte a zsűri. A városfejlesztési projektek marketing programja kategóriában gyémánt minősítést szerzett a Siófoki Jégkikötő – Téli varázslat a parton marketingkommunikációs kampánya is, a városmárka, városimázs építő nem-marketing teljesítmények között pedig a Siófok, Kálmán Imre otthona és a Gasztrofarsang – Busók a jégen! című pályázatokat is gyémánttal ismerték el.

A Marketing Fővárosának járó díj

Fotó: Siófoki Fürdőegylet

„A Marketing Fővárosa cím elnyerésével learathattuk 2018-as kemény munkánk gyümölcsét, és bebizonyítottuk, hogy az egységes, integrált marketingkommunikáció elengedhetetlen része Siófok turisztikai koncepciójának. Ezúton is köszönjük a helyi turisztikai szereplők, intézmények és a sok aktív civil szervezet munkáját, és persze köszönjük minden siófokinak is az együttműködést, hiszen a közös munka nélkül ez nem sikerülhetett volna! Együtt ismét bebizonyítottuk, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!” – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, a város marketingkommunikációjáért felelős Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform-iroda vezetője.