Ismét színesebb lesz Budapest

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 24. 14:05

Negyedik alkalommal indult el a Színes Város Budapest Fesztivál az erzsébetvárosi Kertész utcában. Az egyhónapos rendezvény, mely a gasztronómia és a bor témáját járja körül, kiemelt partnervárosa Berlin.

A főként belvárosi tűzfalak megfestésével foglalkozó Színes Város Csoport ismét egy társadalmi összefogás eredményeként valósítja meg Színes Város Budapest Fesztivált. A szeptember végéig tartó projektsorozat témája 2017-ben a ‘Gasztronómia és a bor’. Minden falfestés, amely a fesztivál keretein belül valósul meg, ezen témák köré épül, az alkotók ebből nyerték inspirációikat. A budapesti falfestések mellett Berlinben is alkot egy magyar művész.

A fesztivál idén nem egy, hanem két megfestett tűzfallal indul, mindkét falat egy-egy Berlinből idelátogató művész tervezte és kivitelezte. Az utcához közelebb eső murál egy hétig készült, 230 négyzetméteres és Vidam nevű alkotó munkája.  Művészneve magyarosan hangzik, mivel az édesapja magyar, illetve ő maga is itthon született, eztuán költözött ki a család Németországba. A művész illusztrátornak tanult Berlinben. A német The Weird nevű alkotócsoport tagja, munkáikat a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi.

A német HRVB művésznevű alkotó festményére felkerült a "finom" szó is

Fotó: Farkas András

A frissen elkészült második, nagyjából 450 négyzetméteres falon 11 napon keresztül dolgozott a német HRVB művésznevű alkotó. Tom szintén Berlinben él, ő is a The Weird alkotócsoportcsoport tagja. A tervezőgrafikusként dolgozó street art művész jelenleg illusztrátor a német fővárosban, első rajzait graffitisként jegyezte, később indult el a mostanra fő fókuszába kerülő karakter ábrázolás felé. A művész nyaranta járja a világot, és a külföldi felkéréseknek tesz eleget; előttünk Csehországban, azt megelőzően a francia borközpontban, Bourdeaux-ban járt, de festett már Szibériában is. Budapesten most fordult meg először, a magyar konyha lenyűgözte. Minden számára új városban igyekszik megismerkedni a helyiekkel, ihletet meríteni, hogy a készülő műbe belekomponáljon helyi  jellemzőket. A pörkölt szó volt az egyik első, amit megtanult, s műveire felkerültek a zöldségek, a paprika, a vörösbor, és a „finom” szó is.

Fotó: Farkas András