Ismét túrázni hívnak a nemzeti parkok

Forrás: turizmus.com

 2015. február 04. 12:33

Szombaton lehet kutatni a hiúz nyomait, megfigyelni a hajnalmadarat, vagy felkutatni a magyar kikericset. Folytatódik a Téli túrák nemzeti parkjainkban programsorozat.

Január 31-én országszerte közel tíz túrával várták a természetkedvelőket a nemzeti parkok. A nyitó hétvégén az időjárás is kedvezett a túrasorozatnak – több helyen igazi havas, téli táj és csillogó napsütés várta azt a több száz érdeklődőt, akik csatlakoztak a néhány órás vagy akár egész napos szakvezetéses túrákhoz. A hétköznapok mókuskerekéből kiszakadva a túrázókat megérinthette a védett természeti területek igazi csendje, az állatvilág lépten-nyomon feltáruló apró csodái és az ágak közt keresgélő madarak látványa.

 

Hasonló természeti élményekben lehet része azoknak, akik február 7-én csatlakoznak a 12 izgalmasnak ígérkező túrával folytatódó országos programsorozathoz. Őrség, Balaton-felvidék, Dinnyési Fertő, Duna mente, Pilis, Börzsöny, Hortobágy, Szatmár, Biharugra – mindenki találhat lakóhelyéhez közeli túracélpontot. A programok is különlegesnek ígérkeznek, például a hiúz nyomait kutatók, a hajnalmadár megfigyelésére indulók, vagy a téltemető és a magyar kikerics hó alól kibukkanó példányait kereső csoportok számára.

A túrákról további információ a www.magyarnemzetiparkok.hu/teliturak weboldalon érhető el.